Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul va putea muta bani din bugetele ministerelor către fondul de rezervă, care poate fi folosit discreționar

Publicat

Guvernul va putea muta fonduri din bugetele ministerelor către fondul de rezervă al Guvernului, care poate fi folosit fără restricții, uneori chiar discreționar. 

Ministerul Finanțelor a pregătit o nouă ordonanță de urgență de reducere a cheltuielilor bugetare, care pare că permite numeroase redistribuiri de bugete între ministere și în cadrul diverselor tipuri de cheluiteli, în contextul în care Guvernul ia în calcul să nu mai facă rectificarea bugetară în acest an, scrie Economedia.

O categorie de români ar putea primi vouchere de 7000 de euro. Care sunt facilitățile propuse

Sursele Economedia spun că noile măsuri au fost necesare după ce Guvernul a fost nevoit să aloce bani de urgență prin fondul de rezervă către cofinanțări în proiecte europene derulate de Ministerul Transporturilor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin exercițiul financiar anterior.

Acest exercițiu este la 90% absorbție, iar dacă cei 10% rămași nu se absorb până la finalul acestui an, atunci ei sunt pierduți definitiv.

Proiectul ar putea fi publicat marți în transparență decizională.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax