Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul vrea să limiteze valoarea tichetelor de masă, a voucherelor de vacanță, a primelor de sărbători și a altor beneficii

Publicat

Tichetele de masă sau voucherele de vacanță, primele de sărbători și alte beneficii cum ar fi abonamentele la sală sau la clinici private ar urma sa fie limitate la o treime din salariul de bază. Liderii coaliției de guvernare au discutat ce modificări vor face la Codul Fiscal.

Potrivit ProTV, una dintre măsurile discutate și agreate face referire la beneficiile extra salariile, adică acele lucruri pe care un angajat le primește pe lângă salariu, și aici putem enumera inclusiv abonamentul la telefonul mobil, la săli de sport, la clinici, la bonusurile pe care le primim de Paște sau de Crăciun.

Citește și Măsuri fiscale decise în Coaliție: Noi grile de impozitare și deduceri pregătite pentru Codul Fiscal. Ce taxe vor plăti românii

Toate aceste beneficii ar putea fi limitate la o treime din salariu. În cazul în care angajații vor primi mai mult decât 1/3 din salariu diferența  se va impozita.

Potrivit sursei citate, liderii coaliției s-au gândit să ofere și o serie de facilități celor care câștigă mai puțin de 4.500 de lei brut lunar pe lună. Astfel familiile cu copii ar putea să rămână în plus cu câte 100 de lei pentru fiecare copil.

Aceeași facilitate se va acorda și în cazul tinerilor sub 26 de ani care câștigă sub 4.500 de lei brut/lunar. Aceștia vor putea să își facă deduceri din salariu de până la 15%, ceea ce ar însemna că ar putea să rămână cu 380 de lei în plus lunar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax