Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Habemus dată”: Licitația pentru închirierea teraselor sezoniere din Cetatea Alba Carolina va avea loc în 10 iunie

Publicat

YouTube video

Începutul lunii iunie aduce prima veste bună albaiulienilor care așteaptă cu nerăbdare să se răcorească pe terasele sezoniere din municipiu. După o perioadă destul de lungă de tergiversări, administrația locală a anunțat data la care va avea loc licitația pentru închirierea acestor spații din interiorul Cetății, iar, dacă lucrurile merg conform programului, în jurul datei de 10 iunie vom afla cine vor fi proprietarii acestor terase.

Potrivit reprezentanților primăriei, licitația este stabilită pentru 10 iunie, iar după aceasta va urma o perioadă de 5 zile în care pot fi depuse contestații. Aceștia susțin că respectivele terase vor fi amenajate într-un timp foarte scurt, așa că, în două săptămâni, vom putea să ne relaxăm pe terasele din Şanțurile Cetății.

Problema teraselor sezoniere din Alba Iulia care întârzie să se deschidă a fost luată în vizor și de consilierii locali social-democrați, care atrag atenția că subiectul s-a împotmolit de prea mult timp la faza de licitație și că, din acest motiv, s-a întârziat cu mai bine de două luni deschiderea acestora. Consilierul PSD Ovidiu Jidveian este de părere că, dacă se insistă pe atragerea de turiști și dezvoltarea municipiului, administrația locală ar fi trebuit să aibă de mult stabilite aceste aspecte.

După încheierea procedurii de închiriere, în Șanțurile Cetății Alba Carolina vor fi amenajate şase terase sezoniere, în timp ce în zona Pieței Cetății vor fi amenajate alte două.

Terenurile vor fi închiriate pe perioada cuprinsă de la data semnării contractului şi 31 octombrie, când se va închide sezonul. Designul teraselor va trebui să respecte tematica Cetăţii, mai precis să fie confecţionate din lemn, piatră sau fier forjat. Nu sunt acceptate mobilierul de grădină, mesele şi băncile de tip pliant şi mobilierul din plastic. Umbrelele şi copertinele vor fi de culoare albă, inscripţionate cu logo-ul municipiului Alba Iulia.

Aflați în video părerea consilierului local Ovidiu Jidveian:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax