Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Haos şi proteste la Baia de Arieş şi Zlatna. Pacienţii şi cadrele medicale se opun transferurilor la alte spitale


Publicat

Decizia statului de a închide spitale fără să vină cu soluţii concrete pentru pacienţii internaţi în aceste instituţii medicale şi fără a ţine seama de propunerile venite din partea autorităţilor locale creează haos în teritoriu.

La Centrul de Sănătate Baia de Arieş, bolnavii internaţi la Secţia de Boli Psihice riscau să fie lăsaţi liberi pe drumuri, vineri dimineaţă, în condiţiile aplicării deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide spitalul. Potrivit primarului Gheorghe Bora, la ora 10.30, şeful Direcţiei de Sănătate publică Alba, Horea Timiş, se afla la Baia de Arieş pentru discuţii şi pentru a căuta soluţii pentru pacienţi. Edilul a spus că bolnavii psihic urmau să fie transferaţi cel mai probabil la alte spitale, însă nu ştia unde.

La faţa locului s-a aflat şi liderul „Sanitas” Alba, Marius Sepi. Acesta a relatat că este scandal la Centrul de Sănătate din localitate, au venit mai multe ambulanţe să preia bolnavii psihic (în jur de 40), cu un ordin al ministrului Sănătăţii, pentru a-i transporta, probabil, la Hunedoara. Sepi a precizat că preluarea pacientilor se face ilegal, fără un act medical legal de transfer ori acordul familiilor. Autorităţile locale şi angajaţii spitalului se opun transferului abuziv. De menţionat este faptul că bolnavii cu boli cronice fizice au fost, până vineri, externaţi. La Centrul de Sănătate din Baia de Arieş lucrează aproximativ 80 de persoane, care ar urma să rămână fără loc de muncă.

Situaţii similare sunt la spitalele din Zlatna şi Ocna Mureş, în cadrul cărora, împreună cu unitatea din Baia de Arieş, vizează desfiinţarea paturilor şi transferarea pacienţilor la alte unităţi medicale. Primarii din localităţile Zlatna, Ocna Mureş şi Baia de Arieş nu sunt de acord cu transformarea spitalelor în aziluri de bătrâni, iar autorităţile judeţene din Alba au transmis deja o solicitare către Ministerul Sănătăţii, de înlocuire a lor cu secţii externe ale Spitalului Judeţean. Soluţia a fost prezentată premierului şi ministrului Cseke Attilla, care urmau să analizeze propunerea, însă se pare că ordinul MS, valabil pentru mai multe unităţi din ţară, de a sista finanţarea de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, începând cu 1 aprilie, a dat peste cap situaţia din teritoriu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a răspuns, vineri, întrebărilor reprezentanţilor presei referitor la situaţia spitalelor din Baia de Arieş, Zlatna şi Ocna Mureş. Ion Dumitrel a subliniat faptul că nu se renunţă la ideea de a înfiinţa secţii externe în cele trei oraşe şi că vineri, la ora 15.00, va avea loc o întâlnire cu directorii unităţilor spitaliceşti afectate, primarii şi liderii de sindicat, la sediul Spitalului Judeţean Alba:

„Astăzi (n.r. – vineri) am solicitat colegilor de la Resurse Umane să ia legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Spitalul Judeţean, pentru a vedea dacă este posibil ca aceia care sunt disponibilizaţi de la cele trei spitale să fie transferaţi la Spitalul Judeţean Alba, într-un număr necesar pentru a înfiinţa la momentul potrivit acele secţii externe. Ni s-a spus că se poate, aşa că am discutat cu primarii să îmi recomande medicii, asistentele, îngriitoarele şi infirmierii care să fie transferaţi la Alba, astfel încât să putem să avem persoanele de specialitate cele mai pregătite”, a explicat Ion Dumitrel.

Acesta a precizat că aproximativ 100 de persoane din personalul medical disponibilizat de la cele trei spitale vor fi transferate la Alba Iulia şi încadrate în organigrama Spitalului Judeţean Alba. În ceea ce priveşte finanţarea secţiilor externe, Ion Dumitrel a precizat că se vor cere bani de la Minister exclusiv pentru cele 1.915 paturi şi nici un leu în plus.

De vineri, spitalele din Baia de Arieş, Ocna Mureş şi Zlatna nu mai primesc finanţare de la Casa Naţională de Asigurări, iar pacienţii sunt transferaţi, prin ordin al Ministrului Sănătăţii, la alte unităţi medicale, fără acordul autorităţilor locale sau al familiilor celor în cauză. „Am vorbit şi cu Marius Sepi şi au înţeles toţi că există soluţii. Aproximativ 100 de persoane vor fi introduse în organigrama Spitalului Judeţean Alba. Pasul următor va fi reînfiinţarea acestor secţii. Legislaţia ne permite acest lucru, ne vom încadra în numărul de paturi de la nivel judeţean, respectiv 1.915 paturi în spitalele din judeţul Alba”, a explicat Ion Dumitrel.

UPDATE: Ora 15.30 La Zlatna şi la Baia de Arieş, pacienţii şi familiile lor, dar şi personalul din spitale protestau împotriva deciziei ministerului. Bolnavii psihici nu au fost transferaţi, pentru că nu li s-a dat voie. A fost mobilizată şi jandarmeria.

Reprezentanţii administraţiei locale Zlatna au spus că nu vor închide spitalul prin decizie locală, iar, dacă ministerul vrea să îl desfiinţeze, va putea doar dacă va trece cu buldozerul peste clădire. Directorul spitalului din Zlatna şi-a dat demisia, astăzi, devenind interimar.

UPDATE: Ora 15.50 La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba s-a desfăşurat şedinţă cu uşile închise. La poarta spitalului au venit în jur de zece angajaţi de la spitalul din Zlatna, să protesteze.


UPDATE: Ora 16.30
Surse medicale susţin că directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, era încă la Baia de Arieş, pentru că ar fi primit ordin din partea ministrului să nu plece de acolo până când nu vor fi evacuaţi pacienţii de la Boli Psihice. Se pare că „misiunea” directorului DSP nu este una tocmai uşoară, având în vedere tensiunile manifestate de protestatarii din zonă. Acesta ar fi trebuit să participe la şedinţa de la Alba Iulia, unde ar urma să fie identificată o soluţie pentru rezolvarea situaţiei de la spitalele trecute pe lista desfiinţării.

UPDATE: Ora 16.55 Prezent la şedinţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, primarul de la Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat că spitalul din localitate va funcţiona, că sunt 28 de oameni internaţi. „Ce să facem cu ei? Nu putem să-i scoatem afară, ca pe nişte lemne”, a precizat Ponoran.


Decizia finală la nivel de judeţ: închiderea spitalelor

UPDATE: Ora 18.30 După trei ore de şedinţă, factorii decizionali s-au pus de acord să respecte decizia ministrului Sănătăţii Cseke Attila, de închidere a spitalelor.

“Unitaţile medicale de la Baia de Arieş, Ocna Mureş şi Zlatna sunt desfiinţate. Printr-o hotărâre de Guvern, de astăzi (n.r. – vineri) nu mai sunt finanţate aceste spitale. Cei 19 pacienţi de la Baia de Arieş care sunt fără discernământ şi fără aparţinător vor fi preluaţi şi duşi într-o unitate spitalicească de profil, care funcţionează şi care le poate asigura tratament, restul pacienţilor se pare că nu sunt cazuri grave, vor fi externaţi după ce se va discuta în prealabil cu aparţinătorii lor. Personalul medical va fi redistribuit la celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ”, a declarat prefectul Ştefan Bardan.

Conform acestuia, personalul medical va fi redistribuit la alte unităţi spitalicesti din judeţ.

Prefectul a transmis populaţiei care a rămas fără spitale că “nu trebuie să fie îngrijoraţi, pentru că în cele trei oraşe se înfiinţează centre de permanenţă, cu medici de familie, asisteţi şi aparatura care se află acolo. Sunt pregătite ambulanţe, câte două pe fiecare schimb, cu medic şi asistent, pentru preluarea cazurilor grave şi transportarea la spitale”.

La Ocna Mureş au fost făcute externările pacienţilor înainte să înceapă şedinţa, unitatea fiind, ulterior, închisă. La Zlatna, în jurul orei 17.00, mai erau încă 28 de pacienţi în spital.

GINA STANCIU

FLAVIA NICOLAEDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Nina

  sâmbătă, 02.04.2011 at 12:02

  Io am mai vazut oameni fara discernamint da’ asa ceva…niciodata! Oare ce se ascunde in spatelre acestor abuzuri, acte pline de cruzime? Seamana a exterminare, or vrea cumva guvernantii o rasa pura? Si daca da, cine ar fi model pt. aceasta?

 2. Pingback: Spitalul de Boli Cronice de la Zlatna se redeschide, ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, cu 25 de paturi | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

În ce condiţii se poate modifica un contract de telefonie, internet sau televiziune. Precizări făcute de ANCOM

Publicat

ANCOM readuce în atenţia celor interesaţi faptul că modificarea contractului pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune se poate face atât la cererea utilizatorului, cât şi la iniţiativa operatorului.

Potrivit ANCOM, utilizatorul poate solicita schimbarea planului tarifar sau a altor clauze conform prevederilor exprese din contract prin negocierea directă cu furnizorul.

Dacă operatorul intenționează să modifice unilateral clauze din contract (servicii oferite, tarife, mod de tarifare etc.), el are obligaţia să își informeze abonații despre modificări prin intermediul unei notificări, cu cel puţin 30 de zile înainte de producerea acestora.

În acest interval, dacă nu sunt de acord cu modificările, abonații pot renunţa la contract fără a plăti despăgubiri.

Transmiterea notificărilor de către furnizori

Notificarea privind intenția de a modifica unilateral contractul trebuie să fie transmisă de operator printr-unul din următoarele mijloace:

 • e-mail
 • SMS
 • contul de client al utilizatorului de pe site-ul operatorului, caz în care va fi însoțită de un SMS și/sau e-mail de avertizare cu privire la transmiterea notificării
 • fax
 • scrisoare

Mijlocul ales de furnizor pentru transmiterea notificării trebuie să asigure transmiterea integrală a textului acesteia, fără a face trimitere la alte surse de informare.

Ce, cum şi unde reclami

Dacă un furnizor a modificat contractul fără să notifice sau nu a informat utilizatorul despre posibilitatea de a denunţa contractul fără penalităţi, ANCOM poate lua măsuri.

Sesizările pot fi trimise prin mijloacele menționate în secţiunea Sesizează ANCOM.

sursa: ancom.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Record de vaccinări anti-COVID, în România, în ultimele 24 de ore. Câte persoane s-au vaccinat cu prima doză

Publicat

Peste 150.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dintre acestea,110.033 au fost imunizate cu prima doză, potrivit românia24.ro

150.639 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.621.326 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.041.920 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 759.661 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, marți, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 12.129.295.

Au fost utilizate 9.184.514 de doze Pfizer BioNTech, 799.298 de doze Moderna, 851.868 de doze AstraZeneca și 1.293.615 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 78 de reacții adverse în urma vaccinării. În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 18.211 de reacții comune și minore.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a ajuns un elev din Alba în ”închisoarea îngerilor” și la Valea Neagră după ce a fost condamnat de comuniști. Proces în 1949

Publicat

În 1949, un tânăr din Sâncel era condamnat la trei ani de închisoare pentru uneltire contra ordinii sociale și deținere de ”publicațiuni interzise”, de către autoritățile comuniste. 

Acesta avea să ajungă încarcerat în ”închisoarea îngerilor” – singurul penitenciar de copii din lume și, mai apoi, la Peninsula – Valea Neagră, unul dintre cele mai mari lagăre ale Canalului Dunăre-Marea Neagră. 

Este vorba despre Ilie Rațiu, născut în anul 1927 la Sâncel și decedat în 1985. Faptele pentru care a fost condamnat la închisoare de către regimul comunist sunt detaliate într-o motivare recentă a Tribunalului Alba. 

Fiica acestuia cere în instanță să primească indemnizația de urmaș a unei persoane persecutate politic de către regimul comunist. În 21 septembrie 2021, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie în acest sens.

Mai mult de atât, pe site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) se poate găsi și o fișă a tânărului și motivul pentru care a fost încarcerat la Peninsula – Valea Neagră.

Faptele pentru care a fost condamnat s-au petrecut când Ilie era elev. Potrivit motivării instanței, tânărul a fost judecat de Tribunalul Sibiu.

Magistrații de atunci au notat că acesta, elev fiind, la îndemnul unei alte persoane, a aderat la mișcarea legionară, mai exact la un grup din Blaj, Grupul 72 Horea, în anul 1947.

Tânărul a participat la 8 ședințe, a cotizat de trei ori cu bani și a ajutat la cooptarea de noi membri. De asemenea, în locuința lui M.A., unde se țineau ședințele, în secret, a primit și publicațiile interzise. Apoi, le-a dat spre citire și unei alte persoane.

”În aceeași sentință penală este descris modul de desfășurare a ședințelor grupului la locuința lui M.A., în cuprinsul considerentelor fila 4, ultimul paragraf, după ritmul specific legionar și în spiritul fascist, sentința descriind întocmai modul de salut, ritualurile și obiceiuri ale grupului”, se mai arată în motivarea citată.

A fost condamnat „fără acordare de circumstanțe atenuante la trei ani închisoare corecțională pentru delictul de uneltire contra ordinii sociale, aplicând art. 209 pct. II C.P. și trei ani de interdicție corecțională, constând în pierderea drepturilor prev. de art. 58 C.P. și îl obligă și la plata sumei de 1.000 (una mie) lei cheltuieli de judecată aplicând art. 304 CJM”. Apoi „cu acordare de circumstanțe atenuante îl mai condamnă la doi ani închisoare corecțională pentru deținere de publicațiuni interzise, aplicând art. 325 litera c C.P. Conform art. 101 C.P. și 463 C.J.M. execută pedeapsa cea mai grea și se compută detențiunea preventivă de la data 1 iulie 1948”, se mai arată în motivare.

Cum arată o fișă a unui deținut politic: de la ”închisoarea îngerilor” la Valea Neagră

În 1950 a fost întocmită o fișă pe numele tânărului, încarcerat atunci la Valea Neagră. Pe spatele fișei mai apare un detaliu: Ilie a fost prima dată încarcerat la Penitenciarul Târgșor, supranumit ”închisoarea îngerilor”.

Pe fișă, pe lângă datele de identificare apare ocupația părinților, cea de plugari și averea acestora: 6 iugăre, 2 vaci, 10 oi și o casă cu trei camere.

De asemenea, mai apare că în trecut nu activase în plan politic, dar că, la momentul întocmirii fișei, era membru al organizației Legionare FDC Blaj.

De asemenea, se mai precizau starea de sănătate și semnalmentele acestuia.

În perioada 1948-1952, la Târgşor, Prahova, a funcţionat singura puşcărie pentru copii din lume. Sute de minori care se împotriveau făţiş regimului sau făceau parte din mişcările legionare au fost obligaţi să-i studieze în „închisoarea îngerilor“ pe Marx şi Engels, au fost supuşi experimentelor psihice şi bătuţi, cu intenţia de a fi „reeducaţi“ în spiritul „omului nou“ comunist.

Pe fișă mai apare anul în care a început executarea pedepsei și data la care avea să se termine: 7 iulie 1951.

Ce a decis Tribunalul Alba

În linii mari, magistrații au specificat că bărbatul, tatăl reclamantei, ”a fost condamnat pentru infracțiuni pentru s-a dovedit că a desfășurat o activitate fascistă și legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel”.

Potrivit art. 14 din Decretul lege nr. 118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat în conformitate cu art. III din Legea nr. 232/2020 pentru modificarea și completarea 118 4318C1 0 28>Decretului lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1036 din 5 noiembrie 2020, dându-se textelor o nouă numerotare:

Prevederile prezentului decret lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.

Așadar, legea a exclus de la aplicarea sa persoanele sau moștenitorii acestor persoane condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau cei în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.

Deși mama reclamantei a primit indemnizație, de când noua lege a intrat în vigoare, cei ale căror rude au fost condamnate pentru fapte similare nu au mai primit indemnizații.

Sentința poate fi atacată în termen de 15 zile de la pronunțare, însă momentan pe portalul instanțelor de judecată nu apare a fi formulat un recurs.

sursă foto: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER)

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Atmosferă de basm pregătită pentru perioada sărbătorilor de iarnă, la Blaj. Decorațiuni luminoase gigant și mii de luminițe

Publicat

Blajul se pregătește pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Administrația locală închiriază cu peste 320.000 de lei decorațiuni luminoase care vor îmbrăca municipiul în haine de sărbătoare.

Printre ornamentele amplasate în municipiu se vor afla figurine luminoase tridimensionale sub formă de Moș Crăciun, înalte de 4 metri, un brad luminos înalt de 9 metri, figurine luminoase 3D sub formă de sanie, reni, spiriduși, îngeri, oameni de zăpadă și cadouri gigant. Tabloul feeric de Crăciun va fi completat de șiruri, baghete și perdele luminoase, care vor împodobi orașul și vor aduce veselie celor mici și celor mari. 

Primăria Blaj a lansat luni, 25 octombrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru închirierea unor decorațiuni iluminat festiv pentru a fi montate în municipiul Blaj pentru perioada Sărbătorilor de Crăciun.

Valoarea totală estimată este de 325.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în momentul de față, municipiul Blaj deține instalații de iluminat festiv, însă sunt învechite și insuficiente pentru decorarea orașului pentru sărbătorile de Crăciun, fiind necesar suplimentarea acestora.

Lista decorațiunilor

Produs – descriere – nr. bucăți

– urare tridimensională 2022 luminoasă – realizat pe structură de aluminiu, cu lungimea totală de minim 6 m, înălțimea fiecărei cifre de minim 1,5 m , lățimea de minim 0,3 m, decorat cu LED uri cu flash alb/galben, furtun de culoare alba/galbenă – 1 buc.

– baghete luminoase – cu efect dinamic, înălțimea de minim 0,75 m, având formă conică cu iluminare la 360 de grade, interconectabile cu celelalte produse, diametrul în partea de sus de minim 10 cm iar în partea de jos de minim 2 cm – 170 buc.

– figurină bidimensională luminoasă – sub forma de stea cu minim 4 colțuri, realizată pe structură de aluminiu, decorată cu furtun dublu luminos cu LED alb/galben, șir cu LED-uri albe și flash alb/galben, diametrul de minim 1,1 m – 14 buc.

– șiruri luminoase – cu lungimea de minim 20 m , formate din minim 2 segmente de 10 m, decorate cu minim 120 de Led-uri albe și/sau galbene, interconectabile minim 10 buc, pentru decorarea unui număr de minim 45 de arbori – 330 buc.

– șiruri luminoase cu flash – cu lungimea de minim 12 m, decorate cu minim 120 de LED-uri albe, interconectabile minim 10 buc, pentru realizarea unei arcade luminoase cu lungimea de 50 m și lățimea de 3 m – 352 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de jumătăți de sfere, decorate cu carpetă luminoasă de diferite culori și stele realizate din furtun luminos de culoare albă, șir luminos LED de culoare alb/galben, înălțimea de minim 2 m – 2 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de Moș Crăciun, realizată pe structură de aluminiu cu înălțimea de minim 4 m, decorată cu LED-uri albe și carpetă luminoasă de culoare roșie, albă și neagră – 2 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de sanie, realizată pe structură de aluminiu, decorată cu carpetă roșie/albă , având lungimea de minim 4 m, lățime de minim 1,5 m – 1 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de înger luminos, realizată pe structură de aluminiu cu înălțimea de minim 3 m, decorată cu LED-uri albe și flash alb/galben – 2 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub forma de soldat, confecționat din poliuree cu stuctură metalică interioară, protejat în strat poliuretanic anti vandalism, pictat în culoare roșie/neagră și albă, înălțime de minim 4 m – 2 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de spiriduș cu cadou, confecționat din poliuree cu structură metalică interioară, protejat în strat poliuretanic anti vandalism, pictat în culoare roșie, albă și verde, cu înălțime de minim 1,5 m – 3 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de cadouri, realizate pe structură de aluminiu, decorate cu carpetă luminoasă de diferite culori, fundă luminoasă, având latura de minim 1 m – 18 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de cristale de gheață, cu înălțimea de minim 1,5 m, decorate cu LED-uri albe și flash alb/glaben, carpetă luminoasă de culoare albă – 24 buc.

– țurțuri luminoși – cu lungimea de minim 3 m, înălțimea de minim 0,9 m, decorați cu LED-uri albe și flashalb/galben, interconectabili minim 10 produse – 230 buc.

– figurină luminoasă personaj tridimensional – sub formă de om de zăpadă, realizată pe structura de aluminiu, cu înălțimea de minim 2,2 m, decorată cu LED-uri albe, carpetă luminoasă de culoare albă și roșie – 2 buc.

– figurină luminoasă personaj tridimensional – sub formă de om de zăpadă, realizată pe structură de aluminiu, cu înălțimea de minim 2,4 m, decorată cu LED-uri albe, carpetă luminoasă de culoare verde, roșie, albă – 2 buc.

– figurină luminoasă personaj tridimensional – sub formă de om de zăpadă, realizată pe structură de aluminiu, cu înălțimea de minim 1,7 m, decorată cu LED-uri albe, carpetă luminoasă de culoare verde, albastră și albă – 2 buc.

– glob luminos tridimensional – realizat pe structură de aluminiu cu diametrul de minim 2,5 m, decorat cu LED-uri și flash-uri de culoare galbenă/albă – 1 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de ren cu înălțimea de minim 3 m, realizată pe structură de aluminiu – 2 buc.

– sfere luminoase tridimensionale – cu diametrul de minim 1,1 m, realizate pe structură de aluminiu, decorate cu LED-uri albe și flash alb/galben și stele luminoase, carpetă de culoare galbenă și/sau albastră – 3 buc.

– brad tridimensional luminos – realizat pe structură de aluminiu cu înălțime de minim 9 m, lățimea la bază de minim 4 m, decorat cu carpetă luminoasă galbenă și roșie sub formă de panglici, având LED-uri și flash-uri albe/galben – 1 buc.

– perdele luminoase – cu lățimea de minim 2 m, înălțimea de minim 3 m, decorate cu LED-uri și flash alb/galben, interconectabile cu celalalte produse – 24 buc.

– figurină tridimensională – sub forma scaunului lui Mos Crăciun, realizată pe structură de aluminiu, decorată cu LED-uri albe și flash-uri, carpetă luminoasă de culoare de culoare roșie, înălțime de minim 2 m, lățime de minim 1 m – 2 buc.

– figurină tridimensională luminoasă – sub forma de tren cu minim 2 vagoane, realizată pe structură de aluminiu, decorat cu LED-uri albe/galbene flash alb/galben, furtun luminos de culoare albă, lungime de minim 6 m, lățime de minim 1 m – 1 buc.

– figurină tridimensională luminoasă – sub formă de cadou gigant, realizată pe structură de aluminiu, cu înălțimea de minim 4 m, decorat cu LED-uri albe și falsh alb/galben, lățimea de minim 2 m – 1 buc.

– copac tridimensional luminos – realizat pe structură de aluminiu, înălțimea de minim 5 m, lățimea de minim 2 m, decorat cu șiruri luminoase, LED-uri albe și flash alb/galben – 1 buc.

– figurină tridimensională – sub formă de cizma lui Moș Crăciun, confecționată din poliuree cu structură metalică interioară, protejată în strat poliuretanic anti vandalism, pictată în culoare roșie și albă, cu înălțime de minim 4 m și decorată cu LED-uri albe – 1 buc.

Durata de închiriere a produselor este de aproximativ 2 luni sau până în 25 ianuarie 2022.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate