Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HARTĂ interactivă cu rute alternative la DN7 – Valea Oltului, publicată de CNAIR. Va fi actualizată în timp real

Publicat

HARTĂ interactivă cu rute alternative la DN7 – Valea Oltului, publicată de CNAIR. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat sâmbătă că pune la dispoziția șoferilor o hartă interactivă a variantelor alternative la DN7, Valea Oltului. 

Potrivit reprezentanților companiei, această hartă va fi permanent actualizată cu informații privind situația în timp real pe aceste rute.

Vezi HARTA interactivă cu rute alternative la DN7 – Valea Oltului – AICI

CNAIR a transmis că circulația pe Valea Oltului urmează să fie închisă ziua între Boița și Lazaret, de la 6 dimineața până la 8 seara în perioada 8 iulie – 9 august, pentru lucrări la A1 Sibiu – Pitești.

Pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000 se va institui măsura de închidere a circulației rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00, aceasta urmând a se desfășura pe următoarele rute ocolitoare.

Citește și Rute ocolitoare după închiderea circulației pe Valea Oltului (DN7) în perioada defrișării versantului, anunțate OFICIAL de CNAIR

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

  • București – A3 – Ploiești – DN1A – Brașov – DN 1 – Veștem – intersecție cu DN 7

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

  • Pitești – DN73 – A3 – Râșnov – Brașov

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

  • București – A1 – Pitești – DN7 – Râmnicu Vâlcea – DN67 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

  • București – A1 – Pitești – DN65 – DEx12 – Craiova – DN6 – Filiași – DN66 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1
  • București – A1 – Pitești – DN65 – DEx12 – Craiova – DN6 – Dr. Tr. Severin – DN6 – Lugoj – A6 – Nod Rutier Lugoj A1
  • București – DN6 – Alexandria – DN6 – Craiova – DN6 – Filiași – DN66 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1
  • București – DN6 – Alexandria – DN6 – Craiova – DN6 – Dr. Tr. Severin – DN6 – Lugoj – A6 – Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Rute alternative pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone

Potrivit CNAIR, pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Circulația, permisă temporar pentru riverani și autovehiculele cu regim de circulație prioritară

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

 

Circulația autovehiculelor cu masa de până la 30 t, permisă pe DN10 Buzău – Brașov

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t.

De asemenea, au fost luate măsuri astfel încât pe variantele recomandate și propuse, în toată această perioadă să nu fie instituite alte restricții de circulație ce ar putea afectă fluența și siguranța circulației, iar acolo unde există acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp posibil (așa cum este cazul restricției de circulație instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă în dublu sens).

Menționăm că lucrările ce se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ 2 săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricțiilor de pe DN7.

Rugăm participanții la trafic să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

  • Făgăraș – DN1 – Șercaia – DN73A – Brașov și retur
  • Făgăraș – DN1 – Șercaia – DN1S – Hoghiz – DN13 – Brașov și retur

Potrivit CNAIR, Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European. Aceasta va asigura asigura la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Autostrada va conecta Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță.

Mai mult, trebuie conștientizat că defrișările cu circulația deschisă ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate