Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

HARTA locurilor de parcare în Alba Iulia, zona Centru Bl. 280-Columna. Peste 200 de cereri, depuse în prima zi de înscrieri

Publicat


harta locuri noi parcare centru 280 columna alba iulia

Peste 200 de locatari din centrul orașului Alba Iulia și-au depus joi, încă de la primele ore ale dimineții, dosarele de înscriere pentru obținerea unui loc de parcare în zona blocurilor 280 și Columna. Sunt disponibile, în total, 230 de locuri de parcare în zona amintită. Dacă proprietarii care și-au depus deja cererile îndeplinesc toate condițiile necesare, se poate spune că procedura s-a încheiat deja, din prima zi de înscrieri.

Potrivit Primăriei, atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare /apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate, iar o persoană poate depune un singur dosar.

harta locuri noi parcare centru 280 columna alba iulia

Reamintim că oamenii s-au pus la coadă în fața sediului Primăriei încă de miercuri, în speranța că vor avea șanse mai bune la repartizare. Primăria distribuie locurile de parcare pe principiul ”primul venit, primul servit”, în condițiile în care sunt disponibile aproximativ 230 de astfel de spații, iar numărul mașinilor deținute de locatari depășește 300.

Vezi și VIDEO La rând, în soare, pentru un loc de parcare. Coadă la primăria din Alba Iulia cu o zi înainte de împărțirea locurilor

Reprezentanţii Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat Alba Iulia au precizat pentru Alba24.ro că după finalizarea perioadei de înscrieri, comisia din cadrul primăriei se va întruni şi va decide repartizările locurilor de parcare.

Potrivit surselor citate, în zona blocurilor de pe străzile Ardealului, Bucovinei, Nicolae Bălcescu, adică blocul 280, blocul Columna, blocul G9 şi blocul 31 B-E sunt peste 300 de maşini deţinute de locatari.

Cei care nu vor primi loc de parcare în această perioadă, au o variantă spaţiul public de parcare de lângă Taxe şi impozite.

În iulie, vor fi înscrieri pentru locurile noi de parcare în alte zone din oraș.

CALENDARUL pentru înscrieri

Interval orar 8.00- 16.00, la sediul Primăriei, situat în Alba Iulia, str. Calea Moților, nr.5A, camera nr. 8:

în perioada 20-28 iunie, P30: str. Ardealului, str. Bucovinei, str. Nicolae Bălcescu având următoarele blocuri arondate: Bl. Columna ABC, Bl.A2, Bl.S1 E, Bl. A3, Bl.S1 F, G, H, Bl. Columna D, Bl.280A, Bl.280B, Bl.280F, Bl.280G, Bl.280C, Bl.280E, Bl.280D, Bl.32 scările A,B,C, Bl.31E, Bl.31D, Bl.31C, Bl.31B, Bl.G9.

în perioada 8-16 iulie, P25: str. Tudor Vladimirescu, str. Henry Coandă, Calea Moților având următoarele blocuri arondate: Bl.V4A, Bl.V4B, Bl.V2ABC, Bl.M2 ABC, Bl.S2 ABC.

în perioada 22-30 iulie, Piața Maniu: str. Ardealului, str. Teilor, Piața Iuliu Maniu, având următoarele blocuri arondate: Bl.16B ABCD, Bl.A1 AB, Bl.A2, Bl.16 AB, BL.A2 AB, Bl.A1A Sc.B.

Cererile tip pot fi procurate de la asociațiile de proprietari sau de la camera nr.8 – registratura primăriei.

Harta cu locurile de parcare poate fi consultată la asociațiile de proprietari.

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință aflate pe raza municipiului poate fi consultat la asociațiile de proprietari sau pe site-ul Primăriei Alba Iulia la adresele:

https://extranet.apulum.ro/Registratura/Hotarari/Detaliu.aspx?registru=HOT-HCL&nr=309&an=2017

https://extranet.apulum.ro/Registratura/Hotarari/Detaliu.aspx?registru=HOT-HCL&nr=123&an=2018    

Atribuirea se face numai în limita unui loc de parcare /apartament sau spațiu cu altă destinație în blocurile arondate. O persoană poate depune un singur dosar.

Persoanele cu handicap vor depune acte care pot proba handicapul.

PENTRU PERSOANE FIZICE, dosarul cuprinde următoarele acte:

1. cerere tip

2. copie buletin identitate

3. copie legalizată pentru act de proprietate, contract de închiriere

4. copie certificat înmatriculare autoturism sau alt drept de folosință (dacă este cazul)

5. declaraţia din care să rezulte că nu deține un alt loc care permite parcarea mașinii (garaj, curte etc.).

PENTRU PERSOANE JURIDICE (spații cu altă destinație în blocurile arondate), dosarul cuprinde următoarele acte:

1. cerere tip

2. copie certificat de înmatriculare societate

3. copie legalizată pentru act de proprietate, contract de închiriere, contract de concesionare, contract de comodat

4. copie certificat de înmatriculare autoturism sau alt drept de folosință (dacă este cazul)

5. declaraţia din care să rezulte că nu deține un alt loc care permite parcarea mașinii (garaj, curte etc.)

6. copie carte de identitate reprezentant legal societate.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Radu

  joi, 20.06.2019 la 13:35

  Cinematograful Columna!!??!!
  Groapa de gunoi, focar de infectie – DA!!
  Parcare supraterana – NU!!

  • pilu

   joi, 20.06.2019 la 16:00

   La momentul respectiv atat l-a dus capul pe cel mai batran primar din Romania. Acum isi duce veacul prin tari straine ca pasarile migratoare, dar a lasat o umbra in locul lui. Sa vedem de ce e in stare unul care este din acelasi aluat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un pensionar a fost UITAT de autorități în blocurile contaminate din Timișoara. A rămas de luni în imobilul evacuat

Publicat

Un pensionar care locuiește în blocul de pe strada Vaida Voievod 1 din Timișoara, unul dintre locurile în care s-a făcut deratizare cu substanțe letale, spune că a petrecut ultimele zile închis în casă și autoritățile nu l-au anunțat că trebuie să evacueze până joi dimineață. Bărbatul locuiește în blocul de pe strada Vaida Voievod […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat PSD: Banii județului trebuie administrați corect și responsabil, iar accesarea fondurilor europene este obligatorie

Publicat

cons judeteni 1

” Solicităm administrarea corectă, responsabilă și echilibrată a banilor județului Alba astfel încât de investițiile realizate să se bucure în egală măsură conjudețenii noștri, indiferent de localitatea în care domiciliază. De asemenea, accesarea fondurilor europene sau depunerea de proiecte pentru obținerea banilor guvernamentali de către unitățile administrativ teritoriale și consiliul județean este obligatorie, nu opțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

DNA dezminte că Viorica Dăncilă ar urma să fie audiată vineri de procurori. ”Toate aceste informații sunt FALSE”

Publicat

d

Direcția Națională Anticorupție (DNA) dezminte categoric într-un comunicat informația potrivit căreia Viorica Dăncilă ar fi urmat să fie audiată vineri de procurori într-un presupus dosar de corupție, informație publicată joi de publicatia online Stiripesurse.ro. În comunicatul oficial al DNA, cuvântul ”fals” este scris cu majuscule. ”În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Pod prăbușit sub greutatea unui TAF, într-o comună din Apuseni

Publicat

Un pod din centrul comunei Scărișoara s-a prăbușit joi, în jurul amiezii, sub greutatea unui TAF. Utilajul a căzut în apă, iar podul din lemn s-a rupt, însă nu au fost persoane rănite. Incidentul a fost urmat doar de pagube materiale. Potrivit unor cititori Alba24, în zona respectivă mașinile treceau prin apă, însă accesul ar […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate