Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HARTA ONLINE cu datele de contact ale parlamentarilor aleşi. Baza de date a fost creată de studenţi de la Ştiinţe Politice

Publicat

harta

harta senatori deputati contact Un grup de studenți din Cluj au creat o hartă online cu ajutorul căreia românii pot afla toate datele de contact ale parlamentarilor pe care i-au votat. Senatorii sau deputații pot fi localizați astfel în doar câteva click-uri. Fiecare colegiu include informațiile de bază pentru reprezentanții din Parlamentul României.

Un grup de studenți ai Facultății de Științe Politice din Cluj-Napoca au lucrat mai mult de două luni doar pentru a centraliza datele de contact ale celor 583 de senatori și deputați. După ce datele au fost strânse, a urmat verificarea acestora. Tinerii au trimis e-mailuri mai multor parlamentari, pe adresele oficiale, însă nu toți senatorii și deputații au răspuns.

Citește și LEGILE DEPUTAȚILOR de ALBA în Parlamentul României. Cine este politicianul cu CELE MAI PUȚINE iniţiative legislative

”Într-o democrație funcțională, rolul cetățenilor este să ofere reprezentantului politic idei bine gândite pentru comunitate și să-l responsabilizeze. Înainte să-l judeci, întreabă-te: <<Oare noi i-am arătat vreodată ce ne dorim?>>”, este mesajul transmis de către studenți.

Harta arată practic dacă senatorii sau deputații sunt accesibili cetățenilor. ”Credem că oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa ușor reprezentanților aleși. Informațiile despre prezența unui birou de relații cu publicul, orele de audiențe și adresele de email personale sunt obținute din datele oferite de site-urile oficiale ale Parlamentului României”, mai precizează studenții.

Pe hartă, colegiile au culoarea verde sau roșie. Un colegiu este roșu dacă cel puțin un reprezentant nu are afișate în mod public public adresa biroului, orele de audiență și o adresă de email personală.

harta deputati datecontact harta senatori datecontact

Vezi aici datele de contact ale senatorilor de Alba.

Vezi aici datele de contact ale deputaților de Alba.

Pe viitor, studenții doresc extinderea proiectului, prin introducerea unor noi date, precum când și dacă merg la serviciu parlamentarii sau dacă aceștia iau vreodată cuvântul în plen și au inițiative legislative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax