Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LEGILE DEPUTAȚILOR de ALBA în Parlamentul României. Cine este politicianul cu CELE MAI PUȚINE iniţiative legislative

Publicat

deputati

Camera DeputatilorCe-au lucrat deputații de Alba în aproape trei ani de mandat? Din 2012 până în prezent, peste 190 de inițiative legislative poartă și semnătura deputaților de Alba. Dintre acestea, doar 13 s-au concretizat în legi. Cel mai ”prolific” deputat și-a pus semnătura pe 110 proiecte legislative, dintre care nouă au fost promulgate legi. La capătul opus, în aproape trei ani de mandat au fost strânse doar cinci propuneri legislative, dintre care doar una a fost promulgată în lege. 

Majoritatea propunerilor legislative pe care deputații de Alba și-au pus semnătura, convinși de utilitatea acestora, au fost inițiate de către grupurile parlamentare.

calin potor Deputatul PSD Călin Potor are la activ cinci propuneri legislative inițiate, fiind pe ultimul loc în ”top” la acest capitol. Între cele cinci propuneri legislative se numără și un proiect promulgat. Proiectul de Lege pentru abrogarea art.276 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal, inițiat pe vremea când Călin Potor făcea parte din Partidul Național Liberal, a fost promulgat prin Legea nr.159 din 4 decembrie 2014. Potrivit expunerii de motive, art. 276 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, având titlul marginal ”presiuni asupra justiţiei” incrimina fapta unei persoane care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, făcea declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida. Sancţiunea ce se putea aplica era închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă.

Împreună cu alți 11 parlamentari, Călin Potor a inițiat, în luna aprilie, o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Aceasta vizează introducerea unei reglementări privind acordarea unei zile plătite (după finalizarea gărzii) medicilor care efectuează gărzi, urmând ca plata să se realizeze în acord cu contractul de muncă încheiat cu spitalul unde medicul efectuează garda. Totodată, proiectul urmărește și egalizarea sporurilor acordate medicilor din spitalele regionale de urgență, la nivelul celor din UPU/ATI. În prezent proiectul a fost înaintat la Senat.

Lista propunerilor legislative inițiate și stadiul în care se află:

1. Proiect de Lege pentru abrogarea art.276 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal (Lege 159/2014)
2. Propunere legislativă privind revizuirea Constituţiei României (la comisii)
3. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.459 din 25 iulie 2013 (la comisii)
4. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal (pe ordinea de zi)
5. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice (la Senat)

clement negrut Deputatul independent Clement Negruț a inițiat din 2012 până în prezent 29 de propuneri legislative, dintre care una a fost promulgată. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviar, inițiat în 2013 când Clement Negruț făcea parte din Partidul Democrat Liberal, a fost promulgat prin Legea nr.38 din 7 aprilie 2014.

Dintre propunerile legislative semnate de Clement Negruț, șapte au fost respinse definitiv.

Lista propunerilor legislative inițiate și stadiul în care se află:

1. Propunere legislativă pentru înfiinţarea ghişeului unic pentru înmatricularea autovehiculelor (raport depus)
2. Propunere legislativă privind economia socială (pe ordinea de zi)
3. Propunere legislativă privind adoptarea unor măsuri pentru protejarea construcţiilor reprezentative pentru România (la comisii)
4. Propunere legislativă privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate (respinsă definitiv)
5. Propunere legislativă privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate (la Senat)
6. Propunere legislativă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane (respinsă definitiv)
7. Propunere legislativă privind organizarea şi desfăşurarea votului electronic (la Senat)
8. Propunere legislativă privind protecţia întreprinzătorului din România (respinsă definitiv)
9. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea art.11 din Legea nr.21 din 1 martie 1991 a cetăţeniei române (la comisii)
10. Propunere legislativă privind vânzarea spaţiilor proprietate privată a statului, aflate în administrarea consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, închiriate asociaţiilor sau fundaţiilor (pe ordinea de zi)
11. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor natural nr.123/2012 (la comisii)
12. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (la comisii)
13. Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri pentru buna desfăşurare a alegerilor şi a referendumului din România (la comisii)
14. Propunere legislativă pentru modificarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii (pe ordinea de zi)
15. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.62/2011 a dialogului social, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (la comisii)
16. Propunere legislativă privind modificarea LEGII nr.273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale (respinsă definitiv)
17. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2011 privind interzicerea achiziţionării de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora utilizate în activitatea feroviară (Lege 38/2014)
18. Propunere legislativă privind clarificarea Statutului Pieţei RASDAQ şi al Pieţei Valorilor Mobiliare Necotate (pe ordinea de zi)
19. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii (respinsă definitiv)
20. Propunere legislativă pentru modificarea art.165 din Legea nr.263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, modificată şi completată (respinsă
definitiv)
21. Propunere legislativă pentru modificarea Legii 393 din 2004 privind Statutul aleşilor locali, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.912 din 7 octombrie 2004 (la Senat)
22. Propunere legislativă pentru aprobarea unor măsuri fiscal pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea consumului (respinsă
definitiv)
23. Propunere legislativă privind adoptarea unor măsuri pentru protejarea construcţiilor reprezentative pentru România (la Senat)
24. Propunere legislativă pentru completarea art.1 din Legea nr.84/2012 privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice (la Senat)
25. Propunere legislativă privind modificarea alin.4 al art.2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2007 privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr Braşov, judeţul Braşov,în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului ” Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav” (la Senat)
26. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (la Senat)
27. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.144 din 28 octombrie 2008, privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asitent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti , Moaşelor şi Asistenţilor medicali din România, aprobată prin Legea nr.53/2014 (la Senat)
28. Propunere legislativă pentru completarea art.1 din Legea nr.44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război (la Senat)
29. Propunere legislativă pentru completarea alin.(1), art.88 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată (la Senat)

dan simedru Deputatul PNL Dan Coriolan Simedru are la activ 25 de propuneri legislative, dintre care una a fost promulgată, respectiv proiectul de Lege pentru abrogarea art. 276 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Dintre propunerile legislative semnate de către Dan Coriolan Simedru, patru au fost respinse, iar cinci se află pe ordinea de zi.

Lista propunerilor legislative inițiate și stadiul în care se află:

1. Proiect de Lege pentru abrogarea art.276 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal (Lege 159/2014)
2. Propunere legislativă privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din veniturile obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă, în baza unor titluri executorii (retrimis la comisii)
3. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (respinsă definitiv)
4. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii (pe ordinea de zi)
5. Propunere legislativă pentru completarea Legii privind siguranţa naţională a României, nr.51 din 29 iulie 1991 (respinsă definitiv)
6. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate (retrimis la comisii)
7. Proiect de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea formelor istorice asociative de proprietate (la comisii)
8. Propunere legislativă pentru modificarea art.58 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 (respinsă definitiv)
9. Propunere legislativă privind amenajările rutiere destinate autovehiculelor cu regim prioritar precum şi dotarea cu sisteme de semaforizare inteligentă (la comisii)
10. Propunere legislativă privind revizuirea Constituţiei României (la comisii)
11. Propunere legislativă privind transmiterea unor bunuri imobile dezafectate din domeniul privat al statului şi administrarea autorităţii publice central în proprietatea privată a autorităţilor administraţiei publice locale (la comisii)
12. Propunere legislativă de modificare şi completare a unor dispoziţii legale în materia stării civile şi a prelucrării datelor cu caracter personal (pe ordinea de zi)
13. Propunere legislativă de modificare a Ordonanţei de urgenţă nr.51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă (pe ordinea de zi)
14. Propunere legislativă privind organizarea şi desfăşurarea votului prin corespondenţă al cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate (la comisii)
15. Proiect de Lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere (la comisii)
16. Propunere legislativă pentru modificarea art.10 pct.25 din Legea nr.152/1998, republicată, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, astfel cum a fost modificată prin O.G.nr.6/2014 (la comisii)
17. Proiect de Lege privind votul prin corespondenţă, exercitat de cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara graniţelor ţării (la comisii)
18. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi ale art.74 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal (pe ordinea de zi)
19. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal (pe ordinea de zi)
20. Propunere legislativă privind programul „Masa la Scoală” pentru elevii din învăţămîntul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial (la comisii)
21. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală (respinsă de Senat)
22. Propunere legislativă privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului (la Senat)
23. Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (la Senat)
24. Propunere legislativă privind organizarea şi desfăşurarea stagiilor profesionale
25. Propunere legislativă privind Legea Turismului (retrasă de către iniţiator)

cornel comsa Deputatul independent Cornel George Comșa a ”adunat” 30 de propuneri legislative, dintre care una a fost promulgată lege, respectiv propunerea privind modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, promulgată prin Legea 95/2015.

Lista propunerilor legislative inițiate și stadiul în care se află:

1. Propunere legislativă pentru modificarea articolului 18 alin.(2) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 (la Senat)
2. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal (la comisii)
3. Propunere legislativă pentru modificarea art.83 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (respinsă
definitiv)
4. Propunere legislativă pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Certificarea şi Calificarea Operatorilor Economici Eligibili (respinsă
definitiv)
5. Propunere legislativă pentru modificarea art.40 din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune (respinsă definitiv)
6. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor (la comisii)
7. Propunere legislativă pentru modificarea Legii 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni (la Secretarul general)
8. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 (la Senat)
9. Propunere legislativă pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Certificarea şi Calificarea Operatorilor Economici Eligibili (procedură legislativă încetată)
10. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (respinsă definitiv)
11. Propunere legislativă privind acordarea de ajutor financiar pentru nou născuţi (respinsă definitiv)
12. Propunere legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 (la Senat)
13. Propunere legislativă pentru modificarea art.3 alin.(1) lit.b) din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată (retrimis la comisii)
14. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.89/1998-Legea apiculturii (respinsă definitiv)
15. Propunere legislativă privind modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 (Lege 95/2015)
16. Propunere legislativă privind drepturile copiilor cu dizabilităţi (pe ordinea de zi)
17. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (la comisii)
18. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice (la comisii)
19. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (respinsă definitiv)
20. Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor (respinsă definitiv)
21. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificarile şi completările ulterioare (respinsă
definitiv)
22. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă (la comisii)
23. Propunere legislativă privind abrogarea art.15 din Ordonanţa Guvernului nr.29/2013 (la Senat)
24. Propunere legislativă pentru completarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat (la Senat)
25. Propunere legislativă pentru eliminarea integrităţilor salariale rezultate în urma aplicării Legii 118/2010 în cadrul instituţiilor bugetare (la Senat)
26. Propunere legislativă privind modificarea alin.4 al art.2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.41/2007 privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfecla de Zahăr Braşov, judeţul Braşov,în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului ” Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav” (la Senat)
27. Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.35/1994 privind timbrul literar, cinematografi, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastic, al arhitecturii şi de divertisment (la Senat)
28. Propunere legislativă privind abrogarea art.(8), alin.(1), litera b din Ordonanţa Guvernului nr.75/2001
29. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă (înregistrată)
30. Propunere legislativă privind asociaţiile de elevi (înregistrată)

ioan dirzu Ioan Dîrzu este de departe cel mai ”prolific” deputat de Alba. Liderul social-democraților din Alba și-a pus semnătura pe 110 propuneri legislative, dintre care nouă au fost promulgate legi.

Printre proiectele care au fost promulgate se numără:

1. Proiect de Lege privind reglementarea activităţii de voluntariat în România (Lege 78/2014)
2. Proiect de Lege pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (Lege 154/2014)
3. Proiect de Lege pentru declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală (Lege 171/2014)
4. Proiect de Lege pentru completarea Legii fondului funciar nr.18/1991 (Lege 38/2015)
5. Propunere legislativă privind clasificarea fermelor şi exploataţiilor agricole (Lege 37/2015)
6. Proiect de Lege privind declararea zilei de 11 octombrie – Ziua Scolii Ardelene (Lege 93/2014)
7. Propunere legislativă privind exonerarea de la plată a unor sume de către personalul plătit din fonduri publice (Lege 124/2014)
8. Proiect de Lege pentru completarea art.50 din Legea apelor nr.107/1996 (Lege 153/2014)
9. Propunere legislativă pentru completarea Legii audiovizualului nr.504/2002 (Lege 103/2014)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. inna

    miercuri, 06.05.2015 at 18:02

    Constatam ca social democratul Dirzu nu s-a dus degeaba in Parlament. Are initiative legislative. Felicitari , domnule deputat.

  2. rina

    miercuri, 06.05.2015 at 18:03

    CEL MAI ACTIV PARLAMENTAR DUPA CUM OBSERVAM ESTE DIRZU. BRAVOOO!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax