Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Hidroelectrica a anunțat noi tarife. Care sunt prețurile la energie pentru clienții care încheie contracte

Publicat

Compania Hidroelectrica a anunţat noi tarife pentru energie electrică. Oferta este pentru clienți casnici și este valabilă pentru contracte încheiate în perioada 1 aprilie – 30 iunie.

Oferta pentru clienți noi include:

  • tarif de 0.28404 lei/kWh – prețul energiei electrice (include TG, tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni
  • 0.28000 lei/kWh – prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport – componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni

Prețul final de contract furnizare energie electrică variază în funcție de amplasarea geografică a locului de consum.

Oferta de tarife/prețuri aprilie-iunie 2023

 

Prețul final – cum se calculează

Prețul final facturat va fi determinat în conformitate cu prevederile OUG nr. 27/18.03.2022 cu modificările și completările ulterioare, privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, aprobată prin Legea nr. 206/2022, cu modificările și completările ulterioare, astfel cum a fost modificată și completată prin O.U.G 119/2022 și Legea 357/2022 de aprobare și completare a O.U.G 119/2022, a comunicat Hidroelectrica.

Cererea privind aplicarea prețului final facturat plafonat pentru energia electrică consumată și declarația pe proprie raspundere privind încadrarea în situațiile prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 27/2022 se vor transmite la adresa de e-mail: plafonare@hidroelectrica.ro.

Tarife majorate de ANRE

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a adoptat majorarea tarifelor de distribuție a gazelor și a energiei electrice, de la 1 aprilie 2023. Acestea au fost publicate în Monitorul Oficial, potrivit economedia.ro.

Majorarea tarifului mediu va fi de 11% pentru operatorul național de transport Transelectrica și cuprinsă între 8% și 31% pentru tarifele de distribuție la joasă tensiune, adică pentru companiile de distribuție.

Anterior, Guvernul a decis să amâne ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Energiei ce prevede creșterea doar parțială a tarifelor de distribuție. Acestea au fost înghețate în 2022 ca urmare a plafonării prețurilor la energie pentru populație.

„ANRE a dezbătut în comitetul de reglementare ajustarea tarifelor de distribuție la energie electrică și gaze naturale, dar asta nu înseamnă că prețurile finale la consumatorii casnici și non-casnici se modifică.

Au fost aprobate noile tarife care într-adevăr au crescut, dar este doar o componentă a prețului cu o pondere relativ mică în acest moment.

În continuare există acele plafoane care sunt stabilite în ordonanța 27 pentru consumatorii care au dreptul la ele şi se aplică: 0,68 lei, 0,80 lei, 1 leu şi 1,30 lei la energie electrică şi, respectiv, la gaze naturale: 0,31 lei şi 0,37 lei pentru casnic și non-casnic”, a spus vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, potrivit antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax