Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hidroelectrica a început să trimită facturi. Pe câte luni trebuie să plătească un client din Alba. Cum se fac plățile

Publicat

Multiplele schimbări în modul de calcul al subvențiilor și ajutoarelor acordate de guvern consumatorilor de energie electrică, împreună cu valul imens de abonați care au ales să migreze către Hidroelectrica de la alți furnizori de electricitate atrași de prețul cel mai bun de pe piață, a pus compania de stat în postura de a nu face față la această avalanșă de abonați noi și de schimbări pe care trebuia să le facă în softul de facturare.

Dupa multe luni de întârziere, facturile clienților Hidroelectrica au început să ajungă la clienți.

Vezi și Cum se citeşte corect indexul contorului electric. Care este codul pe baza căruia se emite factura

Întârzierea începea să devină îngrijorătoare pentru consumatori care se gândeau cu groază ca vor primi deodată facturi pentru mai multe luni cumulate, lucru care cu siguranță va destabiliza bugetele multor familii și firme mici.

În aceeași situatie se afla consumatorii din întreaga țară, deci și cei din județul Alba.

Am primit la redacția Alba24 factura unui cititor care în urma unui contract de furnizare încheiat în martie 2022 cu Hidroelectrica a primit până la cea de azi o singură factură, datată cu august 2022 pentru un consum estimat pe luna aprilie 2022.

La exact un an de la transferul la Hidroelectrica, abonatul din Alba Iulia a primit a doua factură de la companie, pentru consumul realizat între 16 aprilie și 31 iulie 2022. Deci o singură factură pentru consumul facut pe trei luni și jumatate.

Termenul de plată pentru această factura care cumuleaza consumul pe aproape 4 luni este de 10 aprilie 2023, deci de aproximativ 42 de zile.

Hidroelectrica oferă însă și posibilitatea achitarii în rate a facturilor pe mai multe luni, asa cum am mai anuntat pe Alba24.ro. Condiția este să descărcați de pe site-ul lor un formular de plată eșalonată care poate fi descărcat AICI sau AICI pentru noncasnici si sa îl trimiteti pe adresa esalonari@hidroelectrica.ro.

Cum se poate plăti factura la Hidroelectrica

În Aplicația ONLINE a băncii, prin intermediul unui ȘABLON, în care trebuie sa completați datele de identificare a plății, menționate în factură

2. La Automatele de plată, așa cum sunt detaliate mai jos

3. Prin scanarea Codului de Bare, la partenerii care au această facilitate

4. Prin DIRECT DEBIT

Mandatul de Direct Debit – Se pot încheia, fie prin aplicația ONLINE a băncii respective, fie în baza completării și depunerii Mandatului de Direct Debit la banca al cărui client sunteți si este intrabancar.

CODUL de CLIENT, de forma 9900000001 – începe cu 99 și are 10 cifre – este elementul de identificare, pe care trebuie să îl treceți în Mandatul de Direct Debit.

Oricine, chiar dacă este sau nu este clientul nostru, pe IBAN-ul său, poate încheia Mandat de Direct Debit:

– pentru oricine este client Hidroelectrica

– pentru câți clienți dorește

Un client al Hidroelectrica poate avea un singur Mandat de Direct Debit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax