Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hotărâre CNSU: Testare săptămânală pentru toți angajații vaccinați sau nevaccinați din domeniul infrastructurii critice

Publicat

Hotărârea CNSU de miercuri prevede și testarea angajaților, a tuturor angajaților, nefăcându-se astfel distincția între cei vaccinați și cei nevaccinați. 

Potrivit DC News, măsura este destinată angajaților din domeniul infrastructurii critice. O altă măsură vizează măștile obligatorii în toate spațiile publice. Pentru a fi aplicate, hotărârile CNSU vor trebui aprobate printr-o hotărâre de guvern. 

Prevederea din hotărâre:

”Art.4 – Se propune că, pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate,” arată hotărârea de astăzi a CNSU.

O precizare ulterioară vine să arate că ”Propunerea este de testare a tuturor angajaților, dar subliniez că articolul se referă doar la autorități sau operatori economici din domeniul infrastructurii critice.”

Descărcați hotărârea AICI

Anexa hotărârii, AICI

Cine sunt autoritățile sau operatorii economici vizați?

”Orice entitate economică funcţională, care oferă produse, bunuri şi  servicii de utilitate publică, vitale pentru întreaga societate şi a cărei  distrugere, degradare ori aducere în stare de nefuncţionare produce un  impact major în plan economico -social, la nivel micro și macro regional” arată un alt răspuns, fiind dată, cu titlu de exemplu, Centrala de la Cernavodă.

Dar sunt multe alte instituții care sunt vizate de hotărârea CNSU, care, dincolo de explicațiile suplimentare, prevede aplicarea măsurii la modul general.

Cu privire la cine va plăti aceste teste, decizia aparține conducerii instituțiilor vizate.

Foto: Pixabay

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax