Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Hotărâre definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia în cazul fostului preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut condamnarea fostului preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie, la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală şi interzicerea drepturilor civile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani, l-a achitat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi a dispus anularea actelor false. Sentinţa a fost dată marţi, în contextul recursurilor declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva şi Nicolae Mischie împotriva hotărârii pronunţate de Judecătoria Deva.

Pe latura civilă, Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut obligaţia de plată a despăgubirilor civile în sumă de 33.354,97 lei stabilită de instanţa de fond, Judecătoria Deva. Hotărârea este definitivă.

Vă prezentăm detaliile hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia în acest caz:

„Prin decizia pronunţată în 25.10.2011 Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile formulate de Parchetul de pe lângă  Judecătoria Deva şi de inculpatul Mischie Nicolae şi a dispus casarea sentinţei penale atacată sub aspectul  laturii penale a cauzei numai în ceea ce priveşte condamnarea inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi omisiunea  anulării înscrisurilor falsificate şi procedând la rejudecare în aceste limite a decis:

– Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare în pedepsele componente de 2 ani închisoare pentru infracţiunea de folosire de acte falsificate la autoritatea vamală şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani, şi 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

– Achită inculpatul Mischie  Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, în baza art. 11 pct.2 lit.a raportat la art. 10 lit. d din Codul de procedură penală (faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii).

– Anulează actele false respectiv declaraţiile vamale de import şi declaraţiile notariale autentificate.

– Menţine în rest dispoziţiile sentinţei atacate.

Hotărârea instanţei este definitivă iar Curtea de Apel Alba Iulia va face publice considerentele care au stat la baza acestei decizii de îndată ce hotărârea va fi motivată.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax