Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Hoți de foame, în Alba: Fenomenul furturilor de alimente din magazine a luat amploare. Se fură salam, cașcaval, unt și carne

Publicat

alimente pret plafonat

Fenomenul furtului a crescut în județul Alba, cu aproape 20 %, în anul 2022, față de anul 2021. Datele reies din bilanțul prezentat de reprezentații IPJ Alba, într-o conferință de presă susținută joi, 9 februarie la sediul instituției.

Însă, polițiștii au observat că o bună parte din furturile înregistrate în 2022, sunt furturi din magazine, din supermarket-uri, iar cele mai multe au fost înregistrate în Alba Iulia. 

Deloc surprinzător este faptul că oamenii au început să fure alimente din market-uri. Dacă până de curând cele mai multe furturi înregistrate în supermarket-uri și magazine alimentare erau cele de băuturi alcoolice, anul 2022 a adus un nou fenomen: cel al furtului de produse care pot fi mâncate.

Polițiștii au admis faptul că furtul de alimente este strâns legat de situația economică a populației care s-a înrăutățit, iar prețurile la alimentele de bază aproape s-au dublat.

O parte dintre cei care au fost identificați au susținut că au furat pentru că nu aveau ce mânca

Prejudiciul este unul mic în mare parte din cazurile de furt de alimente: de la câțiva lei, la produse în valoare de zeci, sau sute de lei. De cele mai multe ori se fură produse alimentare care pot fi ascunse în haine: batoane de salam, roți de cașcaval, bucăți de brânză etc.

Pe rolul instanțelor din Alba sunt înregistrate deja mai multe dosare în care persoane sunt judecate pentru furturi din magazine.

Spre exemplu o femeie a furat dintr-un supermarket din Alba Iulia, două caserole de carne.

CITEȘTE ȘI: O femeie a intrat într-un magazin LIDL din Alba Iulia și a furat două caserole cu carne. Ce au decis judecătorii

O parte dintre cei care au fost identificați ca fiind persoane care au furat din magazine alimentare sau supermarket-uri, pe raza județului Alba, au declarat că au recurs la acest gest din  cauza faptului că nu aveau ce mânca.

Cele mai multe furturi de alimente s-au înregistrat în magazinele din Alba Iulia, urmate de restul orașelor din județ.

La nivel național, au apărut mai multe situații în care magazinele au luat deja sisteme de siguranță pentru ca alimentele de bază să nu fie furate.

CITEȘTE ȘI: Pachet de unt cu sistem antifurt, într-un supermarket. Trei produse banale care au ajuns în categoria ”de lux” după scumpiri

Imaginea cu un pachet de unt introdus într-o cutie cu sistem antifurt a fost surprinsă într-un supermarket Carrefour din Cluj-Napoca. Un bărbat a publicat pe internet o fotografie cu un pachet de unt, protejat de o capsulă antifurt, iar fotografia a devenit virală, stârnind revoltă pe rețelele de socializare.

În urma scumpirilor halucinante din ultima perioadă, oamenii sunt tentați să fure chiar și cele mai banale produse.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    joi, 09.02.2023 at 14:16

    Pâinea de ce nu o sustrag ? Poate nu e coaptă bine .

  2. facsimil

    joi, 09.02.2023 at 15:09

    la bulău cu toți hoții.
    inclusiv cei care au adus prețurile exagerate la alimente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax