Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IDENTITATEA bărbatului care s-a spânzurat pe pasarela de la Partoș: Jurnalist, fost consilier de imagine al unui deputat PNL


Publicat

19849069_1490539011005838_1163010480_nBărbatul care s-a spânzurat luni pe podul de la Partoș este un jurnalist din Satul Mare, potrivit unor surse judiciare. Cristian Matos de aproximativ 40 de ani  le-ar fi spus apropiaților că merge să facă o excursie în Munții Apuseni. Nu se cunosc motivele pentru care acesta a decis să își pună capăt zilelor.

Cristian a lucrat mulți ani în mass media județeană și regională, respectiv în promovare turistică sau consiliere politică. În peisajul sătmărean a ieșit în evidență după ce s-a certat la cuțite cu personaje importante din viața politică. Acesta a fost consilier de imagine a deputatului PNL, Romeo Nicoară.

Ultima postare pe facebook a fostului jurnalist a fost legată de o problemă privind iubita sa.

„Pentru toți cei care aseară au râs de ce i-au făcut iubitei mele..vă garantez că o să prefera-ți să răspunde-ți în fața justiției și nu a mea…Hristoși să fiți nu o să scăpați…nici în mormânt….va scot cu dinții !!!!” a scris acesta pe facebook.

La această postare a primit și un răspuns care dă de înțeles că jurnalistul ar fi avut mai multe probleme:

„ Înainte să fii tu justițiar, mai bine ți-ai plăti datoriile, ți-ai rezolva dosarul penal din Anglia și dacă ți-ai mai băga niște sânge în tot alcoolul ăla și după ce faci toate astea, să îți dai seama că nu ai nici un drept să fii tu „corectul” sau poate așa dă bine pe sticlă”

VEZI:  FOTO-VIDEO: Bărbat găsit SPÂNZURAT, pe pasarela de la Partoş, la ieşire din Alba Iulia spre SebeşDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ABRUD

Ce avere au directorii Cupru Min SA Abrud. Conturi de sute de mii de lei și omisiuni în declarațiile unuia dintre ei

Publicat

cupru min

Directorii Cupru Min SA Abrud și-au publicat declarațiile de avere și de interese. Este vorba despre Tiberiu Rațiu (fost primar al localității) și Dorel Tomuș.

Profitul brut al Cupru Min Abrud ajunge la aproape 20 de milioane de lei, potrivit ultimului bilanț. 

Dacă directorul general al companiei, Tiberiu Rațiu, și-a trecut veniturile în mod transparent, nu același lucru se poate spune despre directorul Dorel Tomuș. Acesta nu și-a declarat veniturile obținute de la companie în anul care a trecut.

Directorul general al companiei, Tiberiu Rațiu, stă bine la capitolul bunuri imobiliare.

Deține, împreună cu familia, 4 case de locuit: una construită, una primită donație și 2 moștenite.

Casele se află în Abrud și în Bucium Poieni.

De asemenea mai are un garaj și niște anexe moștenite în 2014, în Bucium Poieni.

Familia acestuia mai are în proprietate și 5 terenuri: două terenuri în Abrud (însumând peste 11.000 de metri pătrați), un teren forestier de 10.000 de metri pătrați, un teren intravilan de 39.000 de metri pătrați și un teren extravilan de peste 48.000 de metri pătrați, toate la Bucium Poieni.

Unul singur este cumpărat în 1992 (cel pe care se află casa construită), restul fiind moștenite, iar unul primit donație.

Tiberiu Rațiu mai deține și 5 mașini, fabricate între 1993 și 2008, toate cumpărate.

La bancă, acesta are două depozite care însumează 95.000 de lei.

Veniturile familiei sunt destul de consistente.

Tiberiu Rațiu a obținut anul trecut 130.000 de lei, în calitate de director general al companiei, iar soția sa 50.000 de lei (angajată a Liceului Avram Iancu din Abrud).

Este director de la jumătatea anului, anterior fiind inginer în aceeași firmă.

Directorul Dorel Tomuș nu și-a trecut veniturile

Directorul Dorel Tomuș deține în Abrud, împreună cu soția, o casă de locuit și un spațiu comercial.

De asemenea are în oraș 2 terenuri intravilane, unul primit ca donație și altul cumpărat.

Deține un autoturism Mercedes fabricat în 2012.

În ceea ce privește activele financiare și veniturile, Dorel Tomuș a fost mai puțin clar.

De fapt, nu a fost clar deloc.

Acesta a scris în declarația de avere că are un cont de 600.000 de lei și un alt cont de 17.000, despre care nu este clar dacă este în lei sau în valută.

În declarație, acesta a scris că este vorba despre un cont în lei, dar a scris în căsuță care ar trebui să conțină tipul de valută un ”DA”.

Deși ar fi trebuit să își scrie clar veniturile obținute împreună cu soția, acesta nu a făcut-o.

La rubrica legată de venitul anual încasat a trecut doar ”SALAR”, atât la el cât și la soție.

De asemenea, de la firmele sale, acesta a scris doar că a obținut doar ”Dividente”.

Neclaritățile merg și în declarația de interese. Deși a spus că a obținut ”dividente” de la două firme, în declarația de interese a lui Tomuș nu apare calitatea acestuia de acționar la nici o firmă.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DNA a clasat dosarul lui Dan Barna, legat de colaborarea cu Consiliul Județean Alba. Ar mai fi vizat de o altă anchetă

Publicat

DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului vicepremier USR, Dan Barna, deschis ca urmare a dezvăluirilor Rise Project.

Investigația legată de afacerile liderului USR – PLUS, Dan Barna, ducea și spre o legătură cu Consiliul Județean Alba, mai precis spre o serie de proiecte europene derulate împreună cu instituția. 

Deși a scăpat de acest dosar, liderul USR PLUS ar mai fi vizat într-o altă anchetă a procurorilor anticorupţie, potrivit unor informații publicate de presa centrală, având drept sursă DNA.

 Motivul pentru care dosarul a fost clasat a fost acela că “fapta nu există”, se arată într-un răspuns al DNA din data de 22 septembrie 2021 la solicitarea G4media.ro.

„Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor investigate”, precizează DNA.

Ce conțineau acuzațiile din presă, citiți AICI.

Dosarul lui Dan Barna a mai fost clasat o dată, pe 18 martie 2019, de către procurorii DNA Alba Iulia, dar pe 28 octombrie 2019, în plină campanie prezidenţială, şeful interimar al DNA de la acea vreme, procurorul Nistor Călin, a infirmat soluţia de clasare şi a dispus redeschiderea cazului.

Tot în octombrie 2019, ca urmare a unor articole de presă din riseproject.ro, procurorii DNA s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal care îl viza pe Dan Barna, competitor la acea vreme în cursa prezidenţială.

Ulterior, cele două dosare – cel de la Alba, redeschis, şi cel deschis ca urmare a articolelor riseproject.ro – au fost conexate, s-au efectuat cercetări şi pe 14 iunie 2021 s-a dispus clasare pe „fapta nu există”.

De menționat că un alt dosar in rem care l-ar viza pe Dan Barna ca urmare a unei alte sesizări venite de la DLAF (Departamentul de luptă antifraudă al Guvernului) în mai 2021 a rămas în lucru la DNA, fără ca fostul vicepremier să aibă vreo calitate

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste un milion de lei pentru eficientizarea sistemului de iluminat public din zona șanțurilor Cetății Alba Carolina

Publicat

Primăria Alba Iulia alocă peste un milion de lei pentru eficientizarea sistemului de iluminat public din zona șanțurilor Cetății Alba Carolina. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru serviciul de proiectare a documentației tehnico – economice fazele PAC (DTAC) + P.T. + D.D.E.+ C.S. pentru obiectivul „Eficientizarea sistemului de iluminat public în municipiul Alba Iulia – zona șanțurile Cetății Alba Carolina”.

Valoarea totală estimată este de 1.019.270 de lei, fără TVA. 

Proiectul urmărește înlocuirea a 223 de aparate de iluminat cu surse LED, montarea a 223 de module de comandă telegestiune și montarea a 223 de senzori radar cu detecție mișcare.

Aparatele de iluminat vor fi echipate cu surse LED, iar puterea lor se va alege în urma efectuării calculelor luminotehnice pentru fiecare stradă.

Potrivit Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), zona zidurilor cetății Alba Carolina deține iluminat public aflat într-o stare precară, funcțional parțial. Acesta acoperă în proporție de 98% arterele de circulație pietonală pentru care a fost instalat. Sistemul de iluminat aflat în funcțiune este compus din stâlpi de susținere metalici, aparate de iluminat, rețele electrice subterane (LES), cutii de distribuție și puncte de aprindere.

Lungimea rețelei electrice este de 4,46 km.

Prin implementarea proiectului se urmărește:

– modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public prin utilizarea unor aparate eficiente energetic ce incorporează tehnologii noi prietenoase cu mediul

– ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor în general și a celor cu dizabilități, în special prin aducerea iluminatului public la valorile cantitative și calitative conform cerințelor

– reducerea consumului de energie electrică și diminuarea poluării luminoase

– implementarea soluțiilor de control prin telegestiune și senzoristică

Sistemul de telegestiune va gestiona întreaga rețea din zonă și va avea posibilitatea extinderii ulterioare. În timpul funcționării sistemului de telegestiune se va putea păstra tensiunea permanentă în rețea, comanda aprinderii / stingerii / dimmingului iluminatului public urmând a se face prin module montate pe aparatele de iluminat. Aceste module vor fi adresabile independent și vor asigura atât comanda locală pornit/oprit cât și diagnoza aparatului de iluminat în timp real.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Accident pe centura municipiului Alba Iulia. Două persoane rănite după o coliziune între un TIR și un autoturism

Publicat

Două persoane au ajuns la spital în urma unui accident produs miercuri după amiază, pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. 

Traficul rutier este îngreunat pe șoseaua ocolitoare a municipiului Alba Iulia, în zona intersecției cu Drumul Județean 107 – Drâmbar, au transmis reprezentanții IPJ Alba. 

Motivul este un accident în care au fost implicate un TIR și un autoturism.

Două victime au foat transportate la spital, iar cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Sursă foto video: Cititor Alba24

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate