Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: 496 de permise reţinute şi amenzi de aproape 3 milioane lei. Traficul rutier, monitorizat şi de 1 Mai

Publicat


Polițiștii au intervenit, luni, la peste 3.100 de evenimente, au constatat aproape 760 de infracțiuni și au aplicat peste 8.300 de contravenții, în valoare de aproape 2.900.000 de lei, în cadrul acțiunilor curente, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Potrivit IGPR, în 30 aprilie, peste 8.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 280 de acțiuni și s-a intervenit la 3.110 evenimente, dintre care 2.708 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 758 de infracţiuni, 163 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 5 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 18 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 8.322 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.824.893 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 9.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 136 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 496 de permise de conducere și au fost retrase 125 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii acționează în continuare pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier, astfel încât întoarcerea acasă, după minivacanţa de 1 Mai, să se facă în siguranță. IGPR recomandă şoferilor să conducă cu atenție și să respecte indicațiile polițiștilor din teren.

La întoarcerea din minivacanţa de 1 Mai, poliţiştii sunt la serviciu, pentru a preveni evenimentele rutiere grave și pentru a desfășura activități de fluidizare și supraveghere a traficului rutier.

Se preconizează creșterea valorilor de trafic pe principalele drumuri, motiv pentru care trebuie să conduceți cu un plus de atenție și prudență.

Recomandări:

Conduceți fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi periculoase.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Traversarea drumului public trebuie făcută de pietoni numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urări de la Cercul Polar pentru cititorii Alba24. Corul ”Theotokos” din Alba Iulia a plecat la colindat în străinătate

Publicat

Corul de copii ”Theotokos” din Alba Iulia au colindat și au transmis o urare pentru cititorii Alba24, de la Cercul Polar. Copiii au început sâmbătă un nou turneu prin mai multe țări. De data aceasta, copiii din cor au plecat spre Laponia, unde, la Cercul Polar, petrec mai multe zile în așa-numita ”Țară a lui […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un tânăr român, absolvent de Teologie, găsit mort pe Muntele Athos. S-a prăbușit de la 40 de metri

Publicat

Sfârşit tragic pentru un tânăr român, în Grecia. Băiatul de 28 de ani, proaspăt absolvent al Facultăţii de Teologie din Bucureşti, a murit pe loc după ce s-a prăbuşit în gol 40 de metri, pe Muntele Athos. Autoritățile din nordul Greciei investighează moartea unui român de 28 de ani, al cărui cadavru a fost găsit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Târg de Crăciun organizat de elevii din Teiuș. Banii strânși se vor transforma în pachete pentru copiii defavorizați

Publicat

Școlarii şi preşcolarii din Teiuş, împreună cu dascălii lor, i-au invitat locuitorii oraşului la Târgul de Crăciun. Evenimentul, ajuns la a şaptea ediţie, este cunoscut în oraş. Produsele expuse pentru vânzare au fost confecţionate de elevii Liceului Teoretic Teiuș, îndrumaţi de cadrele didactice, ajutaţi de părinţi, de fraţi şi surori sau prieteni. Este o activitate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Când vor fi gata lucrările de mansardare, în cadrul proiectului pentru relocarea Policlinicii din Alba Iulia în fostul sediu

Publicat

relocare policlinica

Lucrările de mansardare a corpurilor de clădire C și D ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, pentru readucerea policlinicii în vechea clădire vor fi finalizate în decembrie 2020. Aceste lucrări sunt necesare, în primul rând, pentru relocarea policlinicii, de pe strada Mușețelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, în imobilul SJU […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate