Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ilie Carabulea, ELIBERAT din arest preventiv, alături de toţi inculpaţii din dosarul „Carpatica”. Decizie definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

ilie carabulea Curtea de Apel Alba Iulia a decis vineri eliberarea din arest preventiv a tuturor inculpaţilor din dosarul „Carpatica Asigurări” instrumentat de DIICOT Sibiu, cu acuzaţii de delapidare şi spălare de bani. Astfel, sunt puşi în libertate Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năşărău. De asemenea, şi pentru Maria Coşa şi Georgeta Crideanu, arestate la domiciliu, au fost înlăturate măsurile preventive.

Vineri, 11 martie, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul Carpatica Asigurări”, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, a desfiinţat încheierea penală atacată şi procedând la o nouă judecată a dispus:

– cu privire la inculpaţii Carabulea Ilie, Carabulea Oprea Nicolae, Toncescu Angela, Stoicescu Liviu Andrei, Năşărău Gheorghe respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.

– cu privire la inculpatele Coşa Maria şi Crideanu Georgeta înlătură măsura arestului la domiciliul şi celelalte obligaţii stabilite prin încheierea atacată.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu împotriva aceleiaşi încheieri penale. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate de Curţii de Apel Alba Iulia:

„În baza art. 425/1 al. 7 pct. 2 lit. a C.p.p., rap. la art. 227 al. 1 C.p.p. admite contestaţiile formulate de inculpaţii Carabulea Ilie, Carabulea Oprea Nicolae, Toncescu Angela, Stoicescu Liviu Andrei, Năşărău Gheorghe, Coşa Maria şi Crideanu Georgeta împotriva încheierii penale nr. 19/CC/5.03.2016 pronunţate de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 576/85/2016 şi în consecinţă:

Desfiinţează încheierea penală atacată şi procedând la o nouă judecată a cauzei respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Carabulea Ilie, Carabulea Oprea Nicolae, Toncescu Angela, Stoicescu Liviu Andrei, Năşărău Gheorghe, Coşa Maria şi Crideanu Georgeta. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor:

– Carabulea Ilie – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/UP/5.03.2016 emis de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 576/85/2016;

– Carabulea Oprea Nicolae – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 10/UP/5.03.2016 emis de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 576/85/2016;

– Toncescu Angela – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 11/UP/5.03.2016 emis de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 576/85/2016;

– Stoicescu Liviu Andrei – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 12/UP/5.03.2016 emis de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 576/85/2016;

– Năşărău Gheorghe – de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 13/UP/5.03.2016 emis de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Secţiei penale a Tribunalului Sibiu în dosarul nr. 576/85/2016 dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.

Înlătură obligaţiile impuse inculpatelor Coşa Maria şi Crideanu Georgeta în baza art. 221 C.p.p. În baza art. 425/1 al. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu împotriva aceleiaşi încheieri penale. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu azi, 11.03.2016″.

Contestaţiile au fost formulate atât de DIICOT Sibiu, cât şi de inculpaţi, împotriva încheierii penale din 5 martie, dispusă de Tribunalul Sibiu, care a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile cu privire la Ilie Carabulea şi alţi patru inculpaţi – Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năsărău – iar faţă de alţi doi inculpaţi – Maria Coşa şi a Georgeta Crideanu – a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Curtea de Apel a amânat de miercuri pentru vineri pronunţarea în acest caz, care a fost comunicată potrivit detaliilor de mai sus.

Inculpaţii sunt cercetaţi de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Vezi şi Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, reţinuţi alături de alte persoane, în urma PERCHEZIŢIILOR de la Carpatica Asig şi domicilii din Sibiu şi Bucureşti

Potrivit DIICOT, se “efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu  anul 2015, la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii  M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a urmărit protejarea intereselor financiare pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România”.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax