Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ilie Sitariu, suspectul arestat în cazul crimei din Sibiu, a contestat arestul preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Ilie Sitariu, singurul arestat preventiv în acest moment, în cazul crimei omului de afaceri din Sibiu, a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Bărbatul în vâstă de 44 de ani a fost arestat preventiv, la propunerea procurorilor din Sibiu, dar a făcut apel. Drept urmare, acesta a ajuns la instanța superioară din Alba Iulia. 

La Alba Iulia a fost adus sub escortă, miercuri, 22 noiembrie. În jurul orei 13.20, a intrat în sala de judecată unde a stat în jur de 20 de minute. Decizia în cazul apelului făcut de Sitariu a rămas în pronunțare.

Acesta a avut un avocat din oficiu de la Baroul Alba care nu a putut da mai multe detalii din anchetă. Avocatul a spus că a avut mai multe discuții cu acesta, însă sunt confidențiale, fiind vorba de o fază a urmăririi penale.

CITEȘTE ȘI: Doi dintre cei trei suspecți în cazul crimei din Sibiu au fost capturați. Unde se ascundeau Laurențiu Ghiță și Marian Cristian

Sitariu este considerat de anchetatori un complice al celor trei bărbați care l-au ucis prin tortură pe Adrian Kreiner. Mai exact, acesta i-ar fi transportat cu o mașină pe suspecți până la Sibiu, și i-ar fi cazat.

Tot el i-ar fi anunțat de moartea omului de afaceri.

Întrebat de reporterii prezenți la Curtea de Apel Alba Iulia dacă știe unde se află Cosmin Zuleam, acesta nu a zis nimic.

Reamintim că doi dintre cei trei bărbați suspecți în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu au fost reținuți de polițiștii din Marea Britanie. Anunțul a fost făcut de reprezentații IGPR, duminică, 19 noiembrie.

Este vorba despre Laurențiu Ghița și Marian Cristian. Ghița a se afla în Scoția, iar Cristian în Irlanda de Nord. Aceștia au fost depistați după ce au fost dați în urmărire internațională.

Cel de al treilea bărbat, Cosmin Zuleam încă nu a fost depistat, dar polițiștii fac cercetări pentru găsirea acestuia.

UPDATE: Comunicatul Curții de Apel Alba Iulia

Soluționarea contestației împotriva încheierii penale a Tribunalului Sibiu, pronunțată în „Dosarul jafului de la Sibiu”, va fi adusă la cunoștința publicului pentru o informare cât mai precisă.

La data de miercuri, 22.11.2023, în dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Dosarul jafului de la Sibiu”, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestația formulată de inculpatul S.I. împotriva încheierii penale nr. 104/17.11.2023, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu.

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul S.I. va fi cercetat în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Conținutul în extras al dispozitivului hotărârii definitive a Curții de Apel Alba Iulia din 22.11.2023 a fost publicat pe portalul public al instanței la dosarul nr. 2706/85/2023.

Potrivit acestuia,

„În baza art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală rap. la art. 204 Cod pr pen. respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul S.I. (…) împotriva încheierii penale nr. 104/17.11.2023, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu (…). Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu azi, 22.11.2023.”

Filmul crimei de la Sibiu

„În data de 4 noiembrie 2023, cei cinci suspecți (patru bărbați și o femeie) au plecat de pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș cu două autoturisme aparținând a doi dintre suspecți. Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acesta să reprezinte o mașină de rezervă pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat pe raza orașului Sibiu.

Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecți, suspect care nu a participat la săvârșirea faptei, după care au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr în jurul orei 17:30. După ce trei dintre ei au făcut mici cumpărături, în timp ce ceilalți doi au așteptat în mașină, în jurul orelor 18:00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru trei nopți.

După ce a preluat apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul au părăsit municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsându-i în apartamentul închiriat pe cei trei suspecți. Aceștia au rămas în apartament până în jurul orelor 00.00 ale zilei de 5 noiembrie 2023, când au plecat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia victima.

CITEȘTE continuarea pe următorul link: Filmul crimei de la Sibiu: victima, legată într-o poziţie de tortură. Trei suspecți au părăsit țara. Detalii oficiale din anchetă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Muntean

    miercuri, 22.11.2023 at 14:31

    însă sunt confidenșiale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax