Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Iluminatul public va fi modernizat pe 15 străzi din zona Cetății Alba Carolina și a cartierului Recea. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Iluminatul public urmează să fie modernizat pe mai multe străzi din zona Cetății Alba Carolina și a cartierului albaiulian Recea, printr-o investiție de peste 3,1 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 5 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul „Creșterea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public în municipiul Alba Iulia”, finanțat prin AFM și bugetul local.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.111.573,93 lei, fără TVA. 

Prin proiect se propune înlocuirea a 565 de aparate de iluminat cu aparate cu surse LED și montarea a 565 de module de comandă telegestiune.

Aparatele de iluminat vor fi echipate cu surse LED, iar puterea lor se va alege în urma efectuării calculelor luminotehnice pentru fiecare stradă.

Acestea urmează să fie amplasate pe următoarele străzi:

  1. strada Izvorului
  2. strada Piatra Corbului
  3. strada La Recea
  4. strada Roșia Montană
  5. strada Orlea
  6. strada Nanului
  7. strada Bunta
  8. strada Țarina
  9. strada Gemina
  10. strada Apulum
  11. strada Mitropolit Simion Ștefan
  12. strada Mihai Viteazu
  13. strada Mitropolit Alex Sterca Sultiu
  14. strada Gabriel Bethlen
  15. strada Militari

Infrastructura sistemului de iluminat public (străzile vizate) compusă din 503 stâlpi, se află atât în proprietatea distribuitorului de energie electrică cât și în proprietatea municipiului Alba Iulia în baza contractului de utilizare a infrastructurii de distribuție. În urma investiției, cei 503 stâlpi vor rămâne în poziția în care sunt, înlocuindu-se doar aparatele de iluminat și brațele de susținere ale acestora.

Sectorul de iluminat public prevăzut în acest proiect a fost pus în funcțiune în mare parte în perioada 1992-2002 și de atunci nu a mai fost modernizat, efectuându-se numai operațiuni de reparații și mentenanță.

Pe străzile vizate există un total de 565 de aparate care se sunt echipate cu lămpi cu sodiu. Acestea sunt în stare de funcționare însă lumina generată de ele nu este în totalitate de înaltă calitate.

Astfel, se propune modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea aparatelor existente şi completarea pe stâlpii existenți cu aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED, precum și instalarea unui sistem de management inteligent prin telegestiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax