Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IMAGINI AERIENE | „Ţara din Ţara mea”: Peisaje de vis şi povestea unor meşteri populari din Apuseni. Gârda de Sus va avea FILM de promovare

Publicat

garda de sus Încă odată se certifică faptul că judeţul Alba este înconjurat de frumuseţi naturale la tot pasul. Dovada sunt filmările realizate de Ghid Video Turistic, din judeţul Cluj, la Gârda de Sus.

Echipa va scoate anul viitor un film „Gârda de Sus – Ţara din Ţara mea”, iar până la marele moment a fost lansat un trailer de 4 minute.

Pentru că şi iarna are farmecul ei aparte, echipa care a ajuns în comuna Gârda de Sus a realizat şi un filmuleţ aerian cu peisajele de poveste.

Nu este singura zonă din judeţul Alba care a fost remarcată de echipa de la Ghid Video Turistic, pentru unele au fost filmate şi video-uri, cum ar fi Poarta lui Ionele, Cetatea Alba Carolina, Piatra Secuiului de la Rimetea.

În 2015 va apărea un film în format HD al unei comune din zona Munţilor Apuseni, „Gârda de Sus – Ţara din Ţara mea”. Este un film de promovare turistică realizat de Cosmin Giurgiu, prezentat de Andrei Pogăciaş şi Dana Junc. Filmul va fi disponibil în Gârda de Sus, atât la atracţiile turistice, cât şi la unităţile de cazare.

(P) Independent Media: Publicitate outdoor în Alba Iulia: Reclamă pe panouri publicitate de 12 mp tip backlit, unipole, bilboard. Publicitate pe ecrane video led gigant în cele mai importante orașe din Transilvania.

Iniţiativa şi finanţarea acestui film aparţine Primăriei şi Consiliului Local Gârda de Sus.

garda de sus 1 Comuna Gârda de Sus este situată pe valea superioară a Arieşului Mare, la nord-vest de Câmpeni, fiind străbătută de drumul naţional DN75.

Localitatea a primit indicatorul de sat european pentru lucrări de infrastructură, programe de promovare a turismului şi acţiuni cu caracter ecologic, deschiderea unui muzeu cu punct de vânzare lângă Peştera Scărişoara, reabilitarea unor drumuri comunale şi amenajarea unei gospodării tipic moţeşti.

În cele patru minute ale trailerului filmului „Gârda de Sus – Ţara din ţara mea” se pot vedea imagini aeriene de poveste din această comună.

Peştera Scărişoara, peisaje cu dealurile viu colorate şi luminate de razele soarelui, tradiţiile păstrate de tinerii din zonă, dar şi cum se îmbracă un costum popular specific Munţilor Apuseni au fost comprimate în cele 4 minute şi 36 de secunde ale prezentării filmului.

https://vimeo.com/77683482

baciu ilisie O mică parte din acest film de promovare al comunei, cuprinde şi povestea baciului Ilisie Paşca, un meşter văsărar din Gârda de Sus.

În filmul de promovare turistică este spusă povestea şi unui meşteşug pe cale de dispariţie în Munţii Apuseni, văsăritul sau ciubăritul.

Meşterul Baciu Ilisie Paşca este unul dintre personajele acestui video, care îi povesteşte şi arată lui Andrei Pogăciaş sau Dr. Maxxy cum se face un ciubăr.

Îi prezintă toate uneltele de care are nevoie, şi nelipsitul scaun de văsărit, care are câteva generaţii la activ, pentru că a fost făcut în urmă cu 70 de ani de bunicul său.

Muzica de fundal te duce deja într-o „călătorie” printre crestele munţilor, astfel că pe lângă ciripitul păsărilor se aude şi sunetul instrumentului specific moţilor, tulnicul.

Mai jos puteţi viziona o parte din filmul realizat de Ghid Video Turistic.

Şi dacă a fost realizată o filmare în toiul verii, echipa de la Ghid Video Turistic nu a vrut să treacă neobservat şi anotimpul rece, cel preferat de majoritatea turiştilor care aleg zona de munte pentru sărbători. Astfel că peisajele parcă rupte din poveşti, pot fi acum admirate şi de cei care încă nu au ajuns în Munţii Apuseni.

https://vimeo.com/85661807

 VIDEO: ghidvideoturistic.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax