Connect with us
Publicitate

AIUD

Implementarea sistemului de transport ecologic, la Aiud: Licitație pentru servicii de consultanță, lansată de Primărie

Publicat

Progrese în implementarea serviciului de transport public ecologic, la Aiud. Primăria a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția de servicii de consultanţă în domeniul managementului de proiect pentru obiectivul de investitii din cadrul proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud”. Valoarea totală estimată este de 264.000 de lei.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud”, în valoare totală de peste 10 milioane euro, a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Citește și Peste 10 milioane de euro pentru dezvoltarea transportului ecologic, la Aiud. Autobuze electrice, stații și alte investiții

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, inclusiv promovarea mobilității urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătățit și reducerea numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme.

Proiectul urmărește dezvoltarea infrastructurii necesare asigurării unui serviciu de transport public auto de călători durabil, atractiv și eficient prin construirea unui depou modern destinat transportului electric în municipiul Aiud, construcția și/sau reabilitarea a 28 de stații de călători și reabilitarea drumului aferent, inclusiv realizarea unui sens giratoriu.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 16 autobuze electrice, se vor realiza 16 stații de încărcare autobuze la depou, 4 stații de încărcare autobuze pe traseu și două stații automobile. Se va înființa de asemenea un sistem de tip bike sharing dotat cu 50 de biciclete, alături de trasee pentru biciclete și pietoni.

Pentru optimizarea transportului public urban din municipiul Aiud se vor implementa sisteme de transport inteligente, respectiv:

  • soluție de monitorizare și dispecerizare vehicule
  • e-ticketing – soluție de taxare bazată pe utilizarea cardului contactless și bilete de hârtie
  • subsistem de informare călători în vehicule – panouri de informare LED și infotainment
  • subsistem de numărare călători în vechicul – tehnologie video
  • subsistem de securitate – soluție de monitorizare video la nivelul vehiculului
  • portal de informare călători – „Travel Planner” – portal web și aplicație de mobil (iOS și Android)

Valoarea totală a proiectului este de 40.565.358,76 lei, fără TVA, iar durata de implementare este până la data de 31 decembrie 2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax