Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Impozit de 70% de la 1 iulie 2024, pe averile care nu pot fi justificate. Sunt vizate persoanele fizice

Impozit de 70% de la 1 iulie 2024

Publicat

Impozit de 70% de la 1 iulie 2024, pe averile care nu pot fi justificate. Sunt vizate persoanele fizice care nu și-au declarat veniturile corect.

Acestea pot intra în vizorul inspectorilor ANAF de la 1 iulie 2024, când banii din surse neidentificate pot fi impozitați cu 70%.

Legea se va aplica de la 1 iulie, însă nu vizează momentul obținerii veniturilor și nici pe cel al începerii controlului, ci momentul emiterii deciziei de impunere.

Impozit de 70% de la 1 iulie 2024 pe averile ilicite. Ce spun unitățile teritoriale ale ANAF, din țară

Unitățile teritoriale ale fiscului avertizează cu privire la modificarea legislativă care prevede că averile care nu pot fi justificate vor fi impozitate cu 70%, potrivit Hotnews.

”Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor.

În prezent, cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror sursă nu a fost identificată este de 16%, doar cu 6% mai mult decât cota standard impusă contribuabililor corecți, fapt care nu este de natură a conduce la echitatea impunerii și conformarea voluntară.

Sancționarea activităților neînregistrate fiscal conform legii contribuie la protejarea mediului de afaceri onest, de interferențele din zona evaziunii fiscale.

Ca urmare, până la data intrării în vigoare a noilor prevederi legale (1 iulie 2024), în vederea conformării, contribuabilii au oportunitatea de a-și declara veniturile și de a-și plăti obligațiile fiscale aferente acestora, evitând situația încadrării acestora în categoria de risc fiscal, cu consecința impunerii cu o cotă de impozitare majorată și a obligațiilor fiscale accesorii aferente acestora” se arată într-o asemenea informare, citată de Hotnews.

Impozit de 70% de la 1 iulie 2024

În lipsa altor clarificări, sunt luate în calcul nu doar persoanele care vor fi supuse unui control ANAF după 1 iulie 2024, ci toate persoanele care au în prezent un control în desfășurare.

Experții recomandă ca persoanele fizice vizate deja de controale să ia măsuri pentru a urgenta finalizarea lor înainte de 1 iulie.

Impozit de 70% pentru românii care nu își declară veniturile: suplimentar, potrivit Legii 296/2023, cei care nu îşi declară corect veniturile riscă și dobânzi şi penalităţi de nedeclarare de 0,02%, respectiv 0,08% pe zi de întârziere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate