Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IMPOZITE locale 2016: Ce declaraţii trebuie să depui până în 31 mai la Direcţia venituri şi termene de plată actualizate

Publicat

taxe si impozite alba După amânările stabilite de Guvern pentru anumite obligaţii fiscale la nivel local, noul termen pentru depunerea unor declaraţii la Direcţia Venituri – Taxe şi impozite locale Alba Iulia a devenit 31 mai.

A fost prelungit cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, termenul până la care persoanele fizice și juridice care dețin mijloace de transport radiate din circulație până la 31 decembrie 2015 au obligația să depună o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităților locale.

Tot cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a fost prelungit termenul până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinație mixtă sau nerezidențială pot depune declarația privind destinația clădirii.

Până la 31 mai 2016 s-a prelungit și termenul până la care persoanele juridice pot depune declarația privind clădirile pe care le dețineau în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinația și valoarea impozabilă a acestora.

Pentru plata integrală a tuturor obligaţiilor către bugetul local până la primul termen stabilit, persoanele fizice beneficiază de o bonificaţie de 10% (cu excepţia taxelor pe clădiri), iar persoanele juridice de o bonificaţie de 5% la impozitul pe teren şi mijloace de transport.

Potrivit reglementărilor legale, pentru cei care nu realizează rapoartele de evaluare până la data limită, cotele de impozitare vor fi de 2% pentru persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale, respectiv de 5% pentru persoanele juridice, indiferent de utilizarea clădirii.

De asemenea, primul termen de plată a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, respectiv impozitului/taxei asupra mijloacelor de transport s-a prelungit de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016.

Citeşte şi IMPOZITE locale 2016: Ce taxe ai de plătit în acest an şi care sunt termenele limită. Situaţia actualizată după modificări de lege

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax