Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În 2012 va începe construcţia unui centru ecologic de colectare selectivă a deşeurilor, la Galda de Jos

Publicat

Centrul ecologic de colectare selectivă a deşeurilor, propus pentru construire la Galda de Jos, va fi amenajat începând cu anul viitor.

Consiliul Judeţean Alba a aprobat avizul tehnic pentru amenajarea halei ecologice de gunoi de la Galda de Jos, în septembrie 2010. De atunci şi până în prezent a fost compusă documentaţia, fiind un proiect de amploare, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Acesta a mai spus că în a doua parte a acestui an, cel mai probabil, va fi finalizat caietul de sarcini şi se va organiza licitaţia, însă lucrările propriu-zise nu vor începe mai repede de anul viitor.

Amenajarea centrului ecologic de selectare a deşeurilor este parte integrantă a proiectului privind organizarea unui sistem de management integrat al acestora, la nivel judeţean. Investiţia se ridică la aproximativ 9 milioane de euro şi va fi finanţată cu fonduri obţinute prin Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

Învestiţia cuprinde: infrastructura de acces, formată din drumul de acces la obiectiv, poarta de acces şi control, staţia de spălare a autovehiculelor, podul basculant, drumurile interioare, parcări şi platforme de încărcare – descărcare, staţie de sortare a deşeurilor, staţie de compostare, staţie de epurare a sistemului de colectare şi ardere a gazului de deposit, depozit ecologic format din două celule de compostare; sectorul tehnic format din magazii, spaţii sanitare, parcări etc.; sectorul de reţele conexe format din post TRAFO, rezervor de apă pentru intervenţii, staţie de carburanţi.

Depozitul ecologic se va întinde pe o suprafaţă de 25 de hectare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax