Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

În loc să primească, plătește. Constructorul pieței din centrul orașului Alba Iulia, penalizat cu peste 53.000 de lei pentru întârzierea lucrărilor

Publicat

piata Întârzierea lucrărilor de modernizare la piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia nu a rămas „nepedepsită”. Societatea comercială care s-a angajat să termine şantierul în termenul stabilit de contract a plătit până în acest moment penalități de 53.361 lei către Primăria Alba Iulia.

În mai puțin de 2 luni se va împlini un an de când Piața agroalimentară din centrul municipiului Alba Iulia trebuia să fie terminată. 8 martie 2016 era data stabilită în contract pentru recepționarea lucrărilor, însă, după aproape un an, nu sunt semne de finalizare. Până când firma care a câștigat licitația se va mobiliza să termine ceea ce a început, comercianți n-au altă soluţie decât să stea în ger, cum o fac de aproape 2 ani, pe timp de iarnă.

În încercarea de a grăbi lucrările, Primăria Alba Iulia a început încă de anul trecut să aplice penalități, mai exact firma are de plătit 0,01% pe zi din valoarea contractului, care este de aproximativ 2,7 milioane de lei.

Până la acestă oră, suma plătită de societate a ajuns la 53.361 lei, potrivit reprezentanților primăriei.

„Nu le dau nicio prelungire. Le-am spus: terminați în martie când ați spus, nu terminați, penalități. Este o firmă „extraordinar de serioasă”, asta este când respecți legea, vedeți și voi cât este de serioasă, ea a câștigat pentru că a venit cu cele mai mici prețuri”, declara în vara anului trecut primarul Mircea Hava.

„Noi socotim cuantumul penalizărilor și s-ar putea să nu mai primească banii pe ultima factură. Ăsta este aspectul unei legi legate de licitații și se vede. Acum vin că a fost vreme geroasă. Nu le mai prelungesc nimic, dacă vor să plece atâta le-am pus în vedere, să ne spună, pentru că altfel vom merge și în penal cu ei, pentru că și-au bătut joc de noi. Țineți minte că a venit șeful lor mine și și-a dat cuvântul că până în decembrie este gata. De atunci nu l-am mai văzut. De atunci au schimbat șapte firme”, a mai preciza primarul în urmă cu 6 luni.

Potrivit proiectului, noua piață, a cărei valoare se ridică la suma de 2.764.897,89 lei cu TVA, va avea o suprastructură din stâlpi şi planşee casetate din beton armat impermeabilizat, prevăzut cu luminatoare şi deschideri pentru ventilare naturală şi lumină naturală.

Când se vor putea bucura comercianții şi clienţii de acest spațiu rămâne de văzut.

VEZI: FOTO: Piața din centrul orașului Alba Iulia, finalizată la „Sfântu` Așteaptă”. Muncitorii stau la umbră, comercianții în nămol

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rika fara frica

    vineri, 27.01.2017 at 13:41

    cand va fi finalizata piata in 2 ani se va prabusi pe oameni ! lucrari de mantaiala si cu carpeala !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax