Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

In memoriam Nicușor Marcu. La doi ani de la moartea îndrăgitului profesor, LPS Alba Iulia îi dedică o nouă competiție

Publicat

În perioada 6-7 mai, sala de sport „Nicușor Marcu” a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia va găzdui ediția cu numărul II a Cupei „Nicușor Marcu”.

Cu o vastă tradiție în practicarea și promovarea baschetului, LPS Alba Iulia organizează o nouă ediție a turneului dedicat fostului director al liceului, Nicușor Marcu.

Nicușor Marcu a fost directorul al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia timp de 6 ani, până când o boală necruțătoare i-a oprit inima din a mai bate.

Acesta s-a stins la vârsta de 51 de ani, iar în memoria sa, LPS a denumit sala de sport a instituției după fostul dascăl, și i-au dedicat și o competiție de baschet, sportul cel mai îndrăgit de el.

Timp de două decenii, acesta a fost una dintre cele mai marcante figuri ale sportului din județul Alba, și cel mai mare promotor al sportului cu mingea la coș.

Imediat după moartea acestuia, fostul reporter al Alba24, Andreea Mezei, i-a dedicat un text acestuia, în care spunea:

„Astăzi e doliu în sufletele noastre. În sala de sport a Liceului Sportiv din Alba Iulia nu se mai aude vocea celui care s-a luptat până în ultima clipă pentru performanță, educație, pentru baschet.

Profu’ Marcu a plecat să facă performanță printre îngeri.

Nicușor Marcu a fost pentru sute de fete, așa cum a fost și pentru mine, mai mult decât un profesor.

A fost un tată și spun asta fără ezitare, deși o să spuneți că un profesor nu poate lua locul unui părinte. El asta a făcut. A fost antrenor, tată și mamă de multe ori, pentru că lucrurile învățate de la el nu țineau doar de baschet”

CITEȘTE ȘI: ”Ați fost omul care mi-a marcat existența. Mulțumesc!” Gândurile unei foste eleve, la dispariția mentorului Nicușor Marcu

Evenimentul este anunțat de către conducerea liceului printr-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a instituției:

„Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia se pregătește să găzduiască a doua ediție a competiției de baschet „Cupa Nicușor Marcu”. Evenimentul va avea loc în Sala de Sport „Nicușor Marcu” și este dedicat memoriei fostului antrenor care a inspirat multe generații de jucători de baschet.

Sunteți invitați să participați la acest turneu captivant, care promite să ofere o experiență de neuitat pentru toți participanții. Cu un format nou și mai captivant, competiția va oferi oportunitatea jucătorilor să se întâlnească, să se întreacă și să împărtășească pasiunea pentru acest sport minunat.

Organizatorii au lucrat din greu pentru a asigura un eveniment la cel mai înalt nivel, cu premii atractive și un sistem de arbitraj profesionist. De asemenea, spectatorii vor fi tratați cu o atmosferă plină de energie și entuziasm, care să completeze experiența de pe teren.

Nu pierdeți ocazia de a face parte dintr-un eveniment care sărbătorește baschetul și care onorează memoria unui antrenor remarcabil.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Breazu Nina

    miercuri, 19.04.2023 at 21:06

    A fost directorul instituției, nu director adjunct cum ați scris. Vă rog să vă informați mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax