Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În weekend: „Fun to Fly”, la Râpa Roșie – Sebeș. Întâlnire a pasionaților de aeromodelism și automodelism

Publicat

Iubitorii de aeromodelism și automodelism din toate colțurile țării sunt așteptați în acest weekend, la Râpa Roșie – Sebeș, la o nouă ediție a evenimentului „Fun to Fly”.

Evenimentul dedicat tuturor pasionaților de aeromodelism, indiferent de vârstă, va avea loc în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022, la Râpa Roșie, lângă Sebeș.

Vezi și VIDEO: Râpa Roșie, micul canion din județul Alba. Legenda lui Lică-Pisică și a averii din Gaura Hoților

„Pandemia se pare că ne lasă în pace. Primăvara tocmai aterizează. Iarba e la fel de verde, Râpa Roșie e la fel de frumoasă.

Și după o pauză nedorită chiar ne dorim să ne vedem, să zburăm împreună, să povestim pe lângă grătare și ceaune! Am făcut memoriu la Busu pentru vreme bună, avem garanția că așa o să fie! Termica și vânt de față, iarba tunsă și locuri de cort incredibile cu vedere deosebită la pistă, cortul vecin și Râpa Roșie, toate sunt garantate!

Tot ce ne lipsește sunteți voi, noi, cu modele cu tot!”, au scris organizatorii, pe pagina evenimentului.

Aeromodelismul este un sport tehnico-aplicativ cu o lungă și frumoasă tradiție în România. Acesta constă în proiectarea, construirea și pilotarea sau lansarea în zbor a aeromodelelor. Aeromodelismul cuprinde acele aeromodele care zboară: planoare, machete de avioane la scară sau elicoptere.

Construcția aeromodelelor se face din lemn de balsa sau din diverse tipuri de polistiren. Majoritatea aeromodelelor electrice sunt construite din polistiren datorită rezistenței acestuia la loviturile cu solul.

La fel ca și avioanele reale, aeromodelele au nevoie de suprafețe de comandă (direcție, profundor, eleroane), motor pentru tracțiune, sistem de alimentare și sistem de control. În general un aeromodel este format din următoarele componente: fuzelaj, motor, elice, aripă, ampenaj, tren de aterizare, regulator electronic (numit și variator), acumulator, servomecanisme și receptor. Pentru a putea fi controlat mai are nevoie de transmițător și diferite tije care leagă servomecanismele de suprafețele de control.

Aeromodelismul este un hobby interesant, care captivează multe persoane, însă implică și cheltuieli care ajung la zeci de mii de lei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax