Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În WEEKEND: Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului reprezintă Alba Iulia la Festivalul Antic Tomis, de la Constanţa

Publicat

În acest week-end Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului vor reprezenta anticul Apulum la unul dintre cele mai importante evenimente de reenactment din România, Festivalul Antic Tomis. Desfășurat la Constanța în perioada 29-31 august, festivalul aflat la a III-a ediție se remarcă prin publicul numeros, anul acesta organizatorii estimând 20.000 de vizitatori.

Și de această dată în programul propus de reenactorii albaiulieni se va regăsi povestea anticului Apulum care va completa demonstrațiile de tehnică militară dacică și romană, dresajul cu păsări de pradă, atelierele antice și luptele de gladiatori.

Anul acesta, Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului au participat la numeroase festivaluri de reconstituire istorică antică din țară și străinătate: Cluj-Napoca, Zalău, Porolissum/Moigrad, Călugăreni/Mureș și Roma.

Cele două trupe de reenactment, ce-și propun punerea în valoare a uriașului patrimoniu antic roman și dacic din Alba Iulia și din județul Alba, au luat naștere în urma a două proiecte inițiate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax