Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În weekend: Un nou târg caritabil la Alba Iulia, pentru Alessia. Fetița are nevoie de cel mai scump tratament din lume

Publicat

Continuă campania de strângere de fonduri pentru Alessia, o fetiță de un an și jumătate care suferă de o boală nemiloasă.

Aceasta a fost diagnosticată cu SMA1 (Amitrofie Spinală Musculară de tip 1), ceea ce înseamnă degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv a sistemului respirator. Până acum câţiva ani, speranţa de viaţă a acestor copii era de 24 de luni. Tratamentul care opreşte evoluţia bolii se numeşte Zolgensma şi este cel mai scump medicament din lume: costă 2.1 milioane de dolari – doar medicamentul, la care se adaugă costurile cu spitalizarea și terapia post administrare.

În perioada 10-11 octombrie 2020, în Piața Cetății din Alba Iulia, va avea loc al doilea târg caritabil, pentru sprijinirea Alessiei și, după strângerea fondurilor necesare ei, pentru acordarea unei șanse la viață celorlalți copii care poartă pe umerii lor firavi o povară mult prea mare.

Donațiile au fost promovate pe rețelele de socializare, iar locuitorii județului Alba s-au mobilizat din nou. Cu toate acestea, pentru reușita evenimentului, trebuie ca aceste donații să se și vândă, transmit organizatorii.

În cadrul târgului sunt scoase la vânzare obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, cărți, produse cosmetice, produse pentru copii (pătuțuri, scaune auto, scoici auto, triciclete), electrocasnice și diverse produse pentru casă. Vor fi și momente de divertisment, cu Micky și cu Minnie, tombole.

La primul apel, spre marea bucurie a organizatorilor, răspunsul societății civile a fost copleșitor. Voluntarii care au colectat donațiile au primit sute de telefoane, donațiile au început să fie adunate, și cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, primul târgul a fost organizat, în septembrie. Au fost colectați aproape 10.000 de dolari, însă banii necesari pentru acoperirea costurilor tratamentului nu au fost strânși. De aceea, campania continuă cu al doilea eveniment similar, în weekend.

Organizatorii doresc să mulțumească sponsorilor care s-au implicat până acum: IMagic Sofia Events SRL, Tipo Rex SRL, Salon Paul’s Concept Alba Iulia, Magic Studio SRL, Nicoară Pet Shop, Blue Hours, INI Shop, Stomatolog Lidia Barna, Coca Cola, Impact Agency, Any diy events, doamnelor Roxana Mis, Claudia Popa, Dalina Maria Vodă, domnilor Marius Toma și Stănică Florea, precum și necunoscuților care i-au „aprovizionat”, pe cei implicați, cu apă și plase în ziua târgului, dar nu în ultimul rând voluntarilor, care au depozitat, sortat, vândut produsele la târg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax