Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru tinerii albaiulieni acuzați de trafic de droguri. Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul DIICOT

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia judecat, joi, recursul formulat de procurorii DIICOT în dosarul traficanților de droguri din Alba Iulia. Aceștia au fost din nou pe punctul de a putea părăsi arestul IPJ, deoarece Tribunalul Alba a respins, marți, cererea de prelungire a măsurii de arestare preventivă și a dispus punerea acestora în libertate, cu interdicția de a părăsi țara. Decizia a fost însă atacată cu recurs, iar din nou instanța superioară a admis recursul DIICOT.

Prin decizia Curții de Apel Alba Iulia s-a dispus prelungirea măsurii arestării preventive pentru încă 30 de zile.

La termenul de marți, Tribunalul a apreciat că grupul de 6 inculpați nu mai trebuie să fie cercetați în stare de arest preventiv, astfel că a dispus punerea lor în libertate. Curtea de Apel Alba Iulia a fost însă de altă părere.

Comunicat Curtea de Apel Alba Iulia:

„Astăzi, 25.10.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba, a casat încheierea Tribunalului Alba şi a admis propunerea formulată de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive a celor 6 inculpaţi cercetaţi în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul de trafic de droguri din Alba.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia privind pe cei 6 inculpaţi este definitivă, aceştia urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

În 23.10.2012 Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de DIICOT de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive dispuse pentru cei 6 tineri din Alba acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de droguri de risc. Tribunalul Alba a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura de a nu părăsi ţara şi punerea în libertate a inculpaţilor. Împotriva acestei hotărâri a declarat recurs D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba.

Pentru mai multe detalii privind acuzaţiile aduse inculpaţilor se poate vedea comunicatul de presă din 27.09.2012 publicat pe site-ul D.I.I.C.O.T., https://www.diicot.ro/.”

Reamintim că procurorii DIICOT au reușit, la începutul lunii octombrie, destructurarea unei grupări infracționale acuzată  de trafic de droguri. Şapte dintre suspecții reținuți de oamenii legii au fost arestați preventiv de instanțele de judecată pentru 29 de zile. Este vorba despre Mihai Romoșan, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Marius Gabriel Aldea, Robert Tică (arestat în lipsă), Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş.

În dosar mai este cercetată, în stare de libertate, şi Bianca Adriana Aldea, singura pentru care magistraţii nu şi-au însuşit propunerea de arestare preventivă.

Tinerii sunt acuzați de deținere, trafic și introducere în țară de droguri de mare risc. Ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au organizat mai multe percheziții la domiciliile membrilor unei grupări infracționale în cadrul cărora au ridicat o cantitate de 600 de grame de haşiş, două arme de vânătoare și muniția aferentă.

Mai mult, în 26 septembrie, oamenii legii au interceptat un transport din Spania conținând 300 de grame de hașiș, dar și mai multe pliculețe de skunk (o varietate de canabis mai puternic) – a fost interceptat miercuri, de oamenii legii. Drogurile urmau să fie vândute la prețul de 50-60 de lei gramul.

În total, au fost vizați 12 traficați precum și 30 de consumatori, iar în urma audierilor opt persoane au fost propuse pentru arestare preventivă. Pentru cei patru, Tribunalul Alba și-a însușit propunerea, în timp ce alți trei au primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu. Revenim cu decizia Curții de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate