Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă o lovitură pentru fumători. Cei care încalcă legea antifumat ar putea fi reclamați la o linie telefonică specială

Publicat

fumat-interzis Aleșii pregătesc încă o lovitură pentru fumători. Începând cu jumătatea lunii martie, cetățenii care încalcă legea antifumat ar putea fi reclamați autorităților imediat, printr-o linie telefonică specială.

Potrivit unor surse, autoritățile se gândesc la introducerea unei linii telefonice speciale unde să poată fi reclamați cei care vor încerca să fenteze legea antifumat.

Printre opțiunile luate în calcul se numără o linie telefonică gratuită de genul 112, numărul de la Protecția Consumatorului sau chiar o linie telefonică specială. De asemenea, fumătorii care nu respectă prevederile legale ar putea fi reclamați inclusiv la Poliție.

Reamintim că Legea antifumat a apărut în Monitorul Oficial din 1 februarie şi va intra în vigoare în 45 de zile, adică în 16 martie. Astfel, fumatul va fi interzis complet în toate spaţiile publice închise, inclusiv în baruri, discoteci şi restaurante, precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii.

Citește și Ghid pentru aplicarea legii antifumat. Regulamentul ar urma să apară în martie, după consultări cu guvernul şi patronii de localuri

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere.

Săvârşirea unei noi contravenţii la prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Citește și Care sunt LOCURILE unde fumatul va fi INTERZIS. Ce AMENZI riscă persoanele care nu respectă noile reglementări

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax