Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Încă o șpagă de 100 de lei la Casa de Pensii Alba. Un bărbat care a pus bani în dosarul de pensionare, trimis în judecată

Publicat

casa de pensii alba

Un nou proces ca urmare a unui flagrant la Casa de Pensii Alba se va judeca la Tribunalul din județ. Un bărbat a fost trimis în judecată, pentru dare de mită, deoarece a plasat 100 de lei, între actele dosarului de pensionare, ca acesta a fie rezolvat mai rapid.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, bărbatul ar fi știut de acestă practică de la un prieten.

Fapta s-a petrecut în vara lui 2019, anterior cazului de flagrant, din luna septembrie, în care un bătrân din Ocna Mureș și-a primit mita înapoi de la anchetatori, bani pe care i-a pus tot între actele predate unui angajat de la Casa de Pensii din Alba, pentru a beneficia de un bilet la tratament. În acel caz, bătrânul de 70 de ani, a fost condamnat la 1 și 8 luni de închisoare cu suspendare.

CITEȘTE ȘI: Povestea incredibilă a unei șpăgi de 100 de lei la Casa de Pensii Alba. Flagrant la un pensionar care își primea mita înapoi

Noul dosar de dare de mită, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în 13 aprilie, dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.

Ce s-a întâmplat potrivit anchetatorilor

În 13 iunie 2019, bărbatul a lasat dosarul de pensionare, în care se afla și cartea de muncă. În cartea de muncă a plasat 100 de lei, pentru ca dosarul său să fie procesat mai rapid. Acesta a spus în timpul anchetei că știa de această practică de la un prieten.

Banii au fost descoperiți de funcționara de la Casa de Pensii care a anunțat conducerea instituției, dar și autoritățile.

Drept urmare, o lună mai târziu, în 16 iulie, bărbatul s-a prezentat din nou la Casa de Pensii Alba, unde a stat de vorba cu funcționara căreia i-a dat dosarul de pensionare, în care s-au aflat și banii.

Ceea ce nu știa bărbatul era că se afla în mijlocul unui flagrant. Discuția dintre el și funcționară a fost înregistrată, iar aceasta i-a dat banii înapoi. Când a ieșit din instituție bărbatul a fost oprit de oamenii legii, au declarat pentru Alba24.ro, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

La aproape un an de când s-a petrecut fapta, bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax