Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă un an cu vreme capricioasă. Care sunt prognozele meteo până în luna august

Publicat

nori furtuna ploaie vremea prognoza meteo

nori furtuna ploaie 1 Ploi abundente în anumite regiuni ale ţării, apoi câteva luni de secetă şi caniculă. Sunt estimările meteorologilor pentru următoarea perioadă.

Pentru ultimele luni de primăvară şi pentru începutul anotimpului cald, veştile par sunt destul de bune în privinţa temperaturilor. Acestea îşi vor urma cursul obişnuit, în cea mai mare parte a ţării.

În schimb, în iulie şi în august, va fi mai cald decât este normal, în special în regiunile sudice, sud-estice şi local în cele vestice.

În ceea ce priveşte ploile, acestea vor fi mai frecvente şi mai consistente în vestul, centrul şi nordul ţării tot până spre mijlocul verii. De altfel, perioada mai – iunie este cea mai ploioasă din an în ţara noastră. În Alba, vor fi şi furtuni.

Vezi VREMEA de Paşti şi 1 Mai. Prognoza meteo pe trei luni. Cum va fi prima lună de vară

Apoi, în iulie şi în august, specialiştii anunţă că seceta se va instala pe suprafeţe tot mai extinse, iar cele mai mari probleme vor fi în sud şi sud-est.

Printre alte teme analizate a fost şi cea a încălzirii climei, tendinţă observată şi în evoluţia temperaturilor medii din România. Practic, în perioada 1901 – 2016, ultimii 16 ani au fost cei mai călduroşi la noi în ţară, cu excepţia anului 1994.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax