Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încă un pas în criza depozitării gunoaielor din Alba Iulia. Platforma temporară de transfer se va construi pe șoseaua de centură

Publicat

gunoi alba iulia

Criza depozitării temporare a deșeurilor menajere din Alba Iulia pare să fi luat sfârșit. După ce s-a încercat construirea unei platforme în zona cartierului Partoș și chiar la Galda de Jos, aceasta va fi realizată în cele din urmă pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Potrivit memoriului tehnic depus la APM Alba, platforma va costa 310.000 de lei și va avea o suprafață de 1.720 mp. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire platformă stocare temporară deșeuri menajere și împrejmurire, amplasare modul control”, propus a fi amplasat în județul Alba, localitatea Alba Iulia, Șoseaua de centură, titular SC Polaris M Holding SRL.

Prin proiect se dorește realizarea unei platforme care va deservi ca stocare temporară a deșeurilor menajere din  municipiul Alba Iulia, pe o perioadă limitată la un an.

Potrivit memoriului tehnic, valoarea estimativă a lucrărilor este de 310.000 de lei, perioada de execuție propusă fiind de o lună.

Platforma va deservi ca stocare temporară a deșeurilor menajere din municipiul Alba Iulia, pe o perioadă limitată la 1 – 2 ani. Este o platformă betonată cu dimensiuni de 100 x 17,2 metri și o suprafață de 1.720,00 mp.

Platforma va avea o infrastructură din sorturi și pietriș cilindrat cu grosime de 50 cm, și o fundație tip radier, placa BA elicopterizată cu grosime de minim 20 cm. Către spatele platformei și parțial în laterale se va face un zid din BA, continuare platformă, cu funcțiune de protecție și închidere cu înălțime de 150 cm, iar platforma va avea o pantă constantă de maxim 1%, cu scurgere către zona de acces. Va fi echipată cu sursă apă pentru curățare/spălare platformă.

Apele contaminate de pe platformă vor fi colectate în rigolă deschisă poziționată pe toată lungimea laturii de acces, rigola carosabilă cu dimensiuni de 60 x 80 cm și care va deversa apele contaminate în bazin vidanjabil subteran cu capacitate utilă de 27 mc și dimensiuni de 340 x 340 x 420 cm, echipat cu gură vizitare și vidanjare. Apele contaminate vidanjate vor fi preluate de către stația de epurare a municipiului.

Platforma va fi echipată și cu modul control, adică o cabină prefabricată cu dimensiuni de 150 x 150 x 240 cm, confecționată din panouri tip sandwich cu fețe de fibra de sticlă culoare alb și termoizolație spumă poliuretanică, uși și ferestre cabină de pază confecționate din profil de aluminiu vopsit în câmp electrostatic, culoare alb, geam securizat cu o grosime de 4 mm., vizibilitate pe trei laturi, cu pardoseala confecționată din pal ignifugat protejat cu vopsea pe bază de ulei; montare pe radier beton cu o grosime de minim 10 cm, prevăzută la interior cu șuruburi ce se înfiletează în diblurile de beton, prevăzută cu siguranțe automate, prize, întrerupătoare, și tablou branșare la rețea curent.

Împrejmuirea va avea lungimea de 238 m și va fi cu fundații izolate BA (1 m adâncime: 0.6 x 0.6), structură metalică zincată (stâlpi metalici zincați, 4 x 4 cm, 220 cm din care încastrarea va fi de 55 cm) și închidere din panouri bordurate zincate cu dimensiuni de 250 x 156 cm.

Pe amplasament se vor amenaja pentru acces la platformă alei pietonale și auto din sorturi și balast cilindrat – caracter temporar în suprafață de 1.000 mp. Se vor amenaja spații verzi – amenajate, pentru restul de suprafață, inclusiv plantații de protecție arbori și arbuști;

Platforma propusă pentru stocare temporară deșeuri menajere va fi iluminată cu 4 stâlpi de iluminat (stâlpi galvanizați, cu o înălțime de 6 m, echipați cu consolă simplă de 1.5 m și cabluri electrice de alimentare).

Suprafața totală a terenului este de 6.540 mp, din care suprafața platformei de stocare temporară va fi de 1.720 mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax