Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încă un procuror din Alba a cerut pensionarea. CSM a aprobat zeci de cereri de pensionare a unor magistrați, într-o săptămână

Publicat

instanta decizie magistrat justitie

Peste 30 de magistrați au solicitat ieșirea la pensie, într-o singură săptămână. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat joi cererile a 20 de judecători, după ce înainte cu două zile Secția pentru procurori a aprobat alte 12 cereri de pensionare.

Între cei 12 procurorui care au cerut pensionarea se află și Nicolae Paștiu, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Decretul de pensionare a unui procuror din Alba, semnat de președintele Iohannis. Val de pensionări din magistratură

Între judecătorii care au cerut pensionarea se află Cristina Tarcea, fost președinte al Înaltei Curți de Casație și Justitie și întreaga conducere a Curții de Apel Timișoara, respectiv președintele Erica Nistor, vicepreședintele Pușa Carmen Pârvulescu și vicepreședintele Marian Bratiș.

Cele două secții ale CSM au decis că propunerile de eliberare din funcție ale celor 32 de judecători și procurori, prin pensionare, vor fi înaintate președintelui Klaus Iohannis.

După ce Parlamentul a adoptat proiectul de desființare a pensiilor de serviciu pentru procurori și judecatori, asociațiile magistraților au atras atenția că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură.

Proiectul a fost criticat dur de magistrați, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat Curtea Constituțională, care va da o soluție după mijlocul lui martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax