Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Încă un site închis de ANCOM, pentru știri false. Ce informații distribuia în mediul online

Publicat

ANCOM a anunțat că a decis închidă site-ului ortodoxinfo.ro pentru diseminarea de informații false. A solicitat furnizorilor de internet să blocheze imediat accesul utilizatorilor din România.

Grupul de Comunicare Strategică a solicitat blocarea site-ului deoarece ”prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”, potrivit unui comunicat ANCOM.

Unul dintre articolele încadrate la fake news are titlul ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”

”Având în vedere că, potrivit celor reținute în analiza realizată de către Grupul de Comunicare Staretegică, o diseminare a știrilor false către diverși receptori, prin intermediul articolelor publicate pe site-ul httos://ortodoxinfo.ro, le transformă în realități pentru aceștia, putând general schimbări comportamentale, iar informațiile distribuite pot induce ăn eroare opinia publică în contextul COVID-19, fiind indicat în acest sens articolul cu titlul: Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare (…), semnat de Paul Ghițiu, care potrivit aprecierilor exprimate de către Grupul de Comunicare Strategică în analiza sa, prin afirmațiile ”mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul și acesta ar fi făcut o triere substanțială. Ca să nu mai vorbim de ”tratamentele” lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toți pacienții, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente”, induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locații comune, autorul sugerând că prin măsurile de siguranță sanitară impuse de autorități ”România este pe cale să stabilească un trist record, depășindu-l poate chiar pe cel al primilor 20 de ani din comunism”, arată un comunicat ANCOM.

Alte articole care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt menite să alarmeze și să creeze confuzie printre cititori, sugerează că apariția pandemiei a fost creată pentru a putea fi implantate cipuri populației și pentru a fi vaccinată:

”Stocarea de informații sub piele, ca un tatuaj interior, prin nanocristale introduse împreună cu un vaccin se poate face chiar acum”

”Azi, declarațiile pe propria răspundere, mâine certificate imunitare, fără de care nu vom putea ieși din casă nevaccinați”.

surse: g4media.com, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax