Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la Pensiunea „Straja”: Cabana cu 15 camere din Gârda de Sus, mistuită de flăcări. Pagubele produse se ridică la peste 1.300.000 de lei

Publicat

Pompierii au intervenit, marţi dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Gârda de Sus. Potrivit ISU Alba, flăcările au cuprins o cabană cu 15 camere.

UPDATE, Ora 6.05: Este vorba despre o cabană construită din lemn. Oamenii care au anunţat pompierii susţineau că flăcările au cuprins întreaga clădire. Din fericire, toate persoanele care se aflau în cabană au fost evacuate şi nu există victime omeneşti. Pompierii susţin că focul este destul de mare şi că la faţa locului intervin atât echipaje din Câmpeni, cât şi din Alba Iulia. Deocamdată nu se pot preciza cauzele izbucnirii incendiului.

UPDATE, Ora 7.18: Incendiul a a fost semnalat la Pensiunea „Straja” din Gârda de Sus. Potrivit pompierilor, încă se lucrează la stingerea flăcărilor care au cuprins toată construcţia. Din fericire, nu există riscul de extindere, deoarece în apropierea cabanei nu se află alte clădiri. Misiunea pompierilor este dificilă, deoarece în zonă nu există alimentare la reţeaua cu apă, iar aceştia sunt nevoiţi să se alimenteze cu apă din râu. În continuare, cauzele incendiului nu au fost stabilite.

UPDATE, Ora 9.49: Pompierii se luptă încă pentru stingerea în totalitate a incendiului. Potrivit ISU Alba, pensiunea a ars aproape în totalitate, singurele bunuri care au mai putut fi salvate fiind o casă de marcat, un frigider şi o butelie. Din fericire, azi noapte, nici un turist nu se afla cazat la Pensiunea „Straja”. Singurul care se afla în cabană era proprietarul, care a fost înştiinţat de vecini că pensiunea sa era în flăcări.  Pompierii urmează să efectueze un raport al pagubelor produse. Cauzele incendiului rămân încă necunoscute.

UPDATE, Ora 12.30 Proprietarul pensiunii din Gârda de Sus este Ioan Pişcoran, din Oradea. Potrivit ISU Alba, pensiunea era asigurată pentru suma de 260.000 de euro, aşa că proprietarul are şanse să îşi recupereze pierderile. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un coş de fum neizolat corespunzător. Pagubele estimate în urma producerii incendiului se ridică la suma de 1.300.000 lei. Singurele bunuri care au mai putut fi salvate sunt câteva obiecte electrocasnice, 4 butelii şi un laptop. Pensiunea „Straja” a ars până la temelii.

Reprezentanţii ISU Alba au transmis următorul comunicat: „Pichetul de pompieri Cîmpeni a fost solicitat să intervină în data de 29.11.2011, începând cu ora 5.23 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, din comuna Gârda de Sus, proprietatea lui P.I. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gârda de Sus, la faţa locului deplasându-se şi grupa operativă a ISU Alba. Ca urmare a incendiului, a ars pensiunea în proporţie de 95% confecţionată din lemn, acoperită cu tablă şi şindrilă bituminoasă. Pagubele produse se ridică la circa 1.300.000 lei, iar bunurile salvate au fost apreciate la circa 100.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax