Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încep lucrările la noua Secție de Psihiatrie a spitalului din Alba Iulia. Investiție de peste 17 milioane lei

Publicat

Lucrările de construcție la noua secție de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia încep în luna martie. Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat luni contractul de finanțare în valoare de 17,6 milioane de lei.

Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au semnat luni, 3 februarie, în prezența ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, contractul privind finanțarea construirii Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Secția de Psihiatrie de la Spitalul Județean din Alba Iulia va fi o construcție nouă, cu un regim de înălțime subsol + parter + două etaje cu o suprafață totală de peste 3.400 mp.

Subsolul va adăposti arhiva spitalului și spațiile tehnice, parterul va fi dedicat ambulatoriului de specialitate, etajul I va fi dedicat secției de femei (nevroze și psihoze) cu un total de 25 de paturi iar etajul 2 va fi dedicat secției de bărbați (nevroze și psihoze) cu un total de 25 de paturi.

Valoarea totală a contractului este de 17,6 milioane lei, au mai transmis reprezentanții CNI într-o postare publicată pe pagina de Facebook.

Câștigătorul licitației organizate de CNI este Tobimar Construct SRL. Potrivit caietului de sarcini, durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni de la emiterea ordinului de începere. Lucrările urmează să fie demarate la începutul lunii martie.

proiect sectie psihiatrie 1

Citește și Licitație pentru construcția noii Secții de Psihiatrie a Spitalului din Alba Iulia. Investiție de peste 14 milioane de lei

Clădirea în care va funcționa noua secție va avea un nivel subteran și trei niveluri supraterane (regim de înălțime tip S+P+2E+Ter), cu structură de rezistență formată din fundații continui din beton, subsol din beton armat, planșee casetate și stâlpi de beton armat, scări de beton armat și acoperiș tip terasa circulabilă. Construcția va avea o suprafață construită de 847,60 mp și dimensiunile în plan de 56,70 m x 15,37 m, înălțimea maximă 14,95 ml.

La subsol vor fi amenajate spații de depozitare legume, fructe, conserve, arhiva spitalului, spații tehnice și adăpostul de protecție civilă. La parter vor fi amplasate serviciul ambulatoriu, vestiare pentru personal, sectorul internări și serviciul de gardă. La etajele I și II vor fi amplasate saloanele pentru bolnavi, cabinete, săli de tratament, cameră pentru activități, sala de mese și spații auxiliare.

Pentru prepararea apei calde menajere pentru perioada de vară se va utiliza un sistem solar format din 20 de panouri solare și stație solară formată din pompă de circulație agent termic, controler, debitmetru, armături și supape de siguranță. Încălzirea spațiilor se va realiza în două moduri: printr-un sistem de încălzire în pardoseală și printr-un sistem încălzire cu radiatoare acolo unde sistemul de încălzire în pardoseală nu face față.

Accesele în clădirea Secției de Psihiatrie vor fi diferențiate după tipul de intervenție medicală, categoriile de utilizatori, tipul de igienă impus. Vor exista trei accese, unul rezervat cadrelor medicale ce deservesc instituția amplasat la fațada vestică, două accese pentru pacienți, la fațada principală, și acces la spațiile de depozitare și tehnice de la subsol, pe latura nordică. Accesele în incintă din Bulevardul Revoluției 1989 și din strada Fântânele vor avea porți pentru pietoni și pentru autovehicule, întreaga incintă fiind împrejmuită.

proiect sectie psihiatrie

Acoperiș verde, spațiu de relaxare în aer liber pentru pacienți

Acoperișul tip terasă circulabilă va fi amenajat în scopul utilizării întregii suprafețe de către pacienți în scop de relaxare în aer liber. Pentru asigurarea deplinei siguranțe pentru pacienți pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Înălțimea copertinei va fi de 4,40 m. Între elemntele copertinei se va monta geam antiefracție .

Peste straturile de hidro și termoizolatie a terasei va fi realizată structură pentru gazon. De asemenea, se vor monta jardiniere și bănci.

Pacienții Secției de Psihiatrie vor beneficia de o incintă amenajată în aer liber cu suprafață de 680 mp, împrejmuită cu un gard cu înălțimea de 3m dublat de gard viu și de un spații de relaxare pe terasa secției propuse cu suprafața de 698,25 mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax