Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Licitație pentru construcția noii Secții de Psihiatrie a Spitalului din Alba Iulia. Investiție de peste 14 milioane de lei

Publicat


proiect sectie psihiatrie

Construcția noii Secții de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va începe în curând. Clădirea va avea o capacitate de 50 de paturi, iar pe acoperișul acesteia va fi amenajată o terasă circulabilă pentru pacienți. Valoarea investiției este de peste 14 milioane de lei. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) o licitație privind execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 14.000.460 lei, fără TVA.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este cea mai mare unitate sanitară din județ, cu secții în aproape toate specialitățile medico-chirurgicale și funcționează în regim pavilionar în mai multe clădiri situate în cea mai mare parte în incinta din Bulevardul Revoluției 1989, nr.23 din Alba Iulia. Aici funcționează peste 20 de secții cu o capacitate de 635 paturi. Personalul format din cadre medicale, personal tehnic, administrative, este format din 1.003 angajați. Construcțiile au regim de înălțime variat – (S+P, P+E, P+5E) și ocupă o suprafață construită de 6.363,00 mp.

Existența serviciilor medicale complexe în incintă este un avantaj de care vor putea beneficia în curând și pacienții cu afecțiuni psihiatrice, care, în multe cazuri, au și alte afecțiuni. În prezent, pentru pacienţii cu afecţiuni psihice nu există spații adecvate pentru asistență de specialitate în regim ambulatoriu şi spitalizare pentru bolnavii acuți.

Spitalul Județean de Urgenta Alba Iulia funcționează într-o incintă care ocupa peste 2,6 ha de teren, incintă în care au fost edificate în diferite perioade de timp clădiri pentru sănătate care acoperă majoritatea specialităților medicale. Imobilul în care va funcționa Secția de Psihiatrie va fi amplasat în incinta Spitalului de Urgență Alba, pe o parcelă în suprafață de 3.313 mp.

Noua Secție de Psihiatrie va avea capacitatea de 50 de paturi pentru pacienți cu probleme psihice în fază acută, pentru care perioada de spitalizare va fi de 10 – 12 zile.

Clădirea în care va funcționa secția va avea un nivel subteran și trei niveluri supraterane (regim de înălțime tip S+P+2E+Ter), cu structură de rezistență formată din fundații continui din beton, subsol din beton armat, planșee casetate și stâlpi de beton armat, scări de beton armat și acoperiș tip terasa circulabilă. Construcția va avea o suprafață construită de 847,60 mp și dimensiunile în plan de 56,70 m x 15,37 m, înălțimea maximă 14,95 ml.

La subsol vor fi amenajate spații de depozitare legume, fructe, conserve, arhiva spitalului, spații tehnice și adăpostul de protecție civilă. La parter vor fi amplasate serviciul ambulatoriu, vestiare pentru personal, sectorul internări și serviciul de gardă. La etajele I și II vor fi amplasate saloanele pentru bolnavi, cabinete, săli de tratament, cameră pentru activități, sala de mese și spații auxiliare.

Pentru prepararea apei calde menajere pentru perioada de vară se va utiliza un sistem solar format din 20 de panouri solare și stație solară formată din pompă de circulație agent termic, controler, debitmetru, armături și supape de siguranță. Încălzirea spațiilor se va realiza în două moduri: printr-un sistem de încălzire în pardoseală și printr-un sistem încălzire cu radiatoare acolo unde sistemul de încălzire în pardoseală nu face față.

Accesele în clădirea Secției de Psihiatrie vor fi diferențiate după tipul de intervenție medicală, categoriile de utilizatori, tipul de igienă impus. Vor exista trei accese, unul rezervat cadrelor medicale ce deservesc instituția amplasat la fațada vestică, două accese pentru pacienți, la fațada principală, și acces la spațiile de depozitare și tehnice de la subsol, pe latura nordică. Accesele în incintă din Bulevardul Revoluției 1989 și din strada Fântânele vor avea porți pentru pietoni și pentru autovehicule, întreaga incintă fiind împrejmuită.

Acoperiș verde, spațiu de relaxare în aer liber pentru pacienți

Acoperișul tip terasă circulabilă va fi amenajat în scopul utilizării întregii suprafețe de către pacienți în scop de relaxare în aer liber. Pentru asigurarea deplinei siguranțe pentru pacienți pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Înălțimea copertinei va fi de 4,40 m. Între elemntele copertinei se va monta geam antiefracție .

Peste straturile de hidro și termoizolatie a terasei va fi realizată structură pentru gazon. De asemenea, se vor monta jardiniere și bănci.

Pacienții Secției de Psihiatrie vor beneficia de o incintă amenajată în aer liber cu suprafață de 680 mp, împrejmuită cu un gard cu înălțimea de 3m dublat de gard viu și de un spații de relaxare pe terasa secției propuse cu suprafața de 698,25 mp.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de ceață și polei în Alba și în alte șapte județe din țară. Localitățile vizate

Publicat

ceata noaptea

Meteorologii au emis, vineri seara, avertizări Cod Galben de ceață valabile în zona joasă a județului Alba și în alte șapte județe din țară. Potrivit ANM, până la ora 2.00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m. Pe arii restrânse se va depune chiciură sau […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia renovează spațiul în care va funcționa HUB-ul tehnologiei din proiectul susținut de Google

Publicat

Primăria Alba Iulia a început demersurile de pregătire a spațiului în care va funcționa proiectul-pilot derulat de Digital Nation prin care sute de tineri din Alba vor lucra și învăța timp de un an, alături de mai mulți mentori, diferite aplicații și programe din lumea informaticii. În acest sens, administrația locală a lansat, joi, invitația […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cărțile de identitate cu cip, emise din 3 august 2021. Până când se poate călători în UE cu actualele documente

Publicat

Noile cărți de identitate electronice vor fi puse în circulație începând cu data de 3 august 2021, însă românii vor putea călători în Uniunea Europeană și după această dată cu paşaport valabil, dar şi cu actuala carte de identitate aflată în termen de valabilitate, a declarat comisarul-şef Cătălin Giulescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Persoanelor şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mașini de lux și sute de televizoare – achiziții făcute la Ministerul de Interne de miniștrii din Guvernele PSD

Publicat

La MAI au fost făcute achiziții pe care actualul ministru de Interne, Marcel Vela, le consideră nejustificate, în condiţiile în care era necesară dotarea poliţiştilor. Acesta a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că s-au cumpărat din banii poliţiştilor un BMW seria 7, care a fost făcut cadou la Camera Deputaţilor, dar şi patru maşini […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate