Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Licitație pentru construcția noii Secții de Psihiatrie a Spitalului din Alba Iulia. Investiție de peste 14 milioane de lei

Publicat


proiect sectie psihiatrie

Construcția noii Secții de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia va începe în curând. Clădirea va avea o capacitate de 50 de paturi, iar pe acoperișul acesteia va fi amenajată o terasă circulabilă pentru pacienți. Valoarea investiției este de peste 14 milioane de lei. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) o licitație privind execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Construire Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 14.000.460 lei, fără TVA.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este cea mai mare unitate sanitară din județ, cu secții în aproape toate specialitățile medico-chirurgicale și funcționează în regim pavilionar în mai multe clădiri situate în cea mai mare parte în incinta din Bulevardul Revoluției 1989, nr.23 din Alba Iulia. Aici funcționează peste 20 de secții cu o capacitate de 635 paturi. Personalul format din cadre medicale, personal tehnic, administrative, este format din 1.003 angajați. Construcțiile au regim de înălțime variat – (S+P, P+E, P+5E) și ocupă o suprafață construită de 6.363,00 mp.

Existența serviciilor medicale complexe în incintă este un avantaj de care vor putea beneficia în curând și pacienții cu afecțiuni psihiatrice, care, în multe cazuri, au și alte afecțiuni. În prezent, pentru pacienţii cu afecţiuni psihice nu există spații adecvate pentru asistență de specialitate în regim ambulatoriu şi spitalizare pentru bolnavii acuți.

Spitalul Județean de Urgenta Alba Iulia funcționează într-o incintă care ocupa peste 2,6 ha de teren, incintă în care au fost edificate în diferite perioade de timp clădiri pentru sănătate care acoperă majoritatea specialităților medicale. Imobilul în care va funcționa Secția de Psihiatrie va fi amplasat în incinta Spitalului de Urgență Alba, pe o parcelă în suprafață de 3.313 mp.

Noua Secție de Psihiatrie va avea capacitatea de 50 de paturi pentru pacienți cu probleme psihice în fază acută, pentru care perioada de spitalizare va fi de 10 – 12 zile.

Clădirea în care va funcționa secția va avea un nivel subteran și trei niveluri supraterane (regim de înălțime tip S+P+2E+Ter), cu structură de rezistență formată din fundații continui din beton, subsol din beton armat, planșee casetate și stâlpi de beton armat, scări de beton armat și acoperiș tip terasa circulabilă. Construcția va avea o suprafață construită de 847,60 mp și dimensiunile în plan de 56,70 m x 15,37 m, înălțimea maximă 14,95 ml.

La subsol vor fi amenajate spații de depozitare legume, fructe, conserve, arhiva spitalului, spații tehnice și adăpostul de protecție civilă. La parter vor fi amplasate serviciul ambulatoriu, vestiare pentru personal, sectorul internări și serviciul de gardă. La etajele I și II vor fi amplasate saloanele pentru bolnavi, cabinete, săli de tratament, cameră pentru activități, sala de mese și spații auxiliare.

Pentru prepararea apei calde menajere pentru perioada de vară se va utiliza un sistem solar format din 20 de panouri solare și stație solară formată din pompă de circulație agent termic, controler, debitmetru, armături și supape de siguranță. Încălzirea spațiilor se va realiza în două moduri: printr-un sistem de încălzire în pardoseală și printr-un sistem încălzire cu radiatoare acolo unde sistemul de încălzire în pardoseală nu face față.

Accesele în clădirea Secției de Psihiatrie vor fi diferențiate după tipul de intervenție medicală, categoriile de utilizatori, tipul de igienă impus. Vor exista trei accese, unul rezervat cadrelor medicale ce deservesc instituția amplasat la fațada vestică, două accese pentru pacienți, la fațada principală, și acces la spațiile de depozitare și tehnice de la subsol, pe latura nordică. Accesele în incintă din Bulevardul Revoluției 1989 și din strada Fântânele vor avea porți pentru pietoni și pentru autovehicule, întreaga incintă fiind împrejmuită.

Acoperiș verde, spațiu de relaxare în aer liber pentru pacienți

Acoperișul tip terasă circulabilă va fi amenajat în scopul utilizării întregii suprafețe de către pacienți în scop de relaxare în aer liber. Pentru asigurarea deplinei siguranțe pentru pacienți pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Înălțimea copertinei va fi de 4,40 m. Între elemntele copertinei se va monta geam antiefracție .

Peste straturile de hidro și termoizolatie a terasei va fi realizată structură pentru gazon. De asemenea, se vor monta jardiniere și bănci.

Pacienții Secției de Psihiatrie vor beneficia de o incintă amenajată în aer liber cu suprafață de 680 mp, împrejmuită cu un gard cu înălțimea de 3m dublat de gard viu și de un spații de relaxare pe terasa secției propuse cu suprafața de 698,25 mp.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate