Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încep plățile restante pentru serviciile acordate de medicii de familie. Precizări de la Casa de Asigurări de Sănătate Alba

Publicat

Restanțele la plata facturilor pentru serviciile acordate de medicii de familie urmează să fie acoperite. Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Alba au transmis, pentru alba24.ro, că până la finalul anului vor fi achitate toate serviciile facturate.

Reamintim că medicii de familie au reclamat faptul că nu și-au primit banii integral pe luna octombrie și riscau să intre în blocaj pentru că nu-și puteau plăti cheltuielile de la cabinete.

În țară, unii dintre ei luau în calcul și varianta aplicării de tarife sau amânarea consultațiilor, dacă nu primeau banii.

Vezi și Medicii de familie se pregătesc să pună tarife pe consultații. Semnalează restanțe la plata serviciilor. Situația din Alba

Buget transferat de CNAS

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba au precizat că marți, 12 decembrie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis CAS bugetul ce asigură decontarea obligațiilor de plată înregistrate la finalul lunii noiembrie 2023 pentru toate domeniile de asistență medicală.

”Creditele de angajament necesare decontării serviciilor medicale și medicamentelor, inclusiv a programelor naționale de sănatate curative sunt asigurate până la finalul anului 2023.

La repartizare, au fost luate în considerare propunerile CAS Alba cu privire la necesarul de fonduri.

Se continuă identificarea de soluții pentru acoperirea financiară corespunzătoare a serviciilor medicale prestate în beneficiul persoanelor asigurate de către toți furnizorii aflați în contract cu CAS”, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate Alba.

Când vor fi reluate plățile pentru medicii de familie

Potrivit CAS Alba, de joi, 14 dec, se începe plata pentru restul facturilor nedecontate pe luna octombrie, către medicii de familie.

Apoi, se vor plăti 41,8% din facturile pe noiembrie.

În etape, până la finalul anului, toate serviciile facturate vor fi decontate.

În Alba sunt 172 de medici de familie cu contract cu CJAS și o convenție.

Asociația Asclepios MF-MG Alba a semnalat, marți, 12 decembrie, că sumele datorate medicilor de familie pentru activitatea desfășurată în luna octombrie 2023 au avut scadența la 18 noiembrie 2023 și solicita plata acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax