Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Încep SIMULĂRILE pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2016. CALENDARUL, modele de subiecte şi precizări de la IŞJ Alba

Publicat

examen test

examen_1 test Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pregăteşte desfăşurarea în bune condiţii a sesiunilor de simulare din 2016 a examenelor naţionale pentru elevii din clasele a VIII-a, respectiv a XI-a şi a XII-a. Este al treilea an în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național, cu subiecte unice. Testările sunt concepute pentru a veni în sprijinul celor care vor da examene de final de ciclu de învăţământ.

“Aceste simulări au ca scop să îi obișnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen, să optimizeze rezultatele, să-i pună pe candidați într-o situație reală similară celei de examen, respectarea întocmai a timpului alocat fiecărei probe în parte, confruntarea cu emoțiile, succesiunea probelor, dar și o capacitate de concentrare cât mai ridicată. Astfel, candidații se pot prezenta la examen mai siguri și cu mai multă stăpânire de sine și de asemenea, pot lucra în timpul rămas până la examen în special asupra aspectelor la care au obținut un punctaj mai scăzut în cadrul simulării”, transmit reprezentanţii IŞJ Alba.

Având în vedere că inspectoratele şcolare judeţene trebuie să asigure toate condiţiile necesare simulării tehnice a examenelor de Evaluare naţională pentru elevii din clasa a VIII-a şi de Bacalaureat, pentru cei din clasele XI-XII, în perioada 17-18 februarie, respectiv 2-3 martie, se vor face probe de transfer al subiectelor în sistem informatizat. Aceste teste tehnice vor fi fără subiecte reale şi fără participarea elevilor.

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, au fost constituite comisiile județene și de la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ. Şcolile vor trimite opţiunile elevilor pentru proba la alegere, la Bacalaureat şi componenţa comisiilor.

Simularea Evaluării Naţionale 2016 începe în 22 februarie, cu testarea la Limba şi literatura română. Elevii de clasa a VIII-a nu vor fi evaluaţi, însă, la momentul respectiv, din capitole precum trăsături specifice genului dramatic, romanul sau balada populară. La Matematică, sunt exceptate capitole precum Funcţii şi Calcularea de arii şi volume.

Simularea Bacalaureatului 2016 începe în 7 martie, tot cu testare la Limba şi literatura română. Pentru elevii de clasa a XI-a, de la simulare sunt exceptaţi autori precum Bacovia, Blaga, Arghezi sau Rebreanu.

Vezi şi BACALAUREAT 2016: MODELE de SUBIECTE şi bareme pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Calendarul probelor

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale NU se contestă și NU se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog, transmite IŞJ Alba.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii.

Vezi şi EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016: Simulările examenului încep în 22 februarie. Calendarul probelor pe care le vor susține elevii de clasa a VIII-a

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2016

22 februarie 2016 Simulare: Limba și literatură română – proba scrisă

23 februarie 2016 Simulare: Matematică – proba scrisă

24 februarie 2016 Simulare: Limba și literatura maternă – proba scrisă

4 martie 2016: Afișarea rezultatelor.

CALENDAR simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015-2016

7 martie 2016 Simularea probei E)a): probă scrisă – Limba si literatura română

8 martie 2016 Simularea probei E)b): probă scrisă – Limba si literatura maternă

9 martie 2016 Simularea probei E)c): probă scrisă – Proba obligatorie a profilului

10 martie 2016 Simularea probei E)d): probă scrisă – Proba la alegere a profilului si specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016: Afişarea rezultatelor.

Vezi şi Simulare BACALAUREAT 2016: Prima probă, în 7 martie, la Limba şi literatura română. CALENDARUL testărilor pentru clasele XI şi XII

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax