Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Începând din februarie, Algocalminul se va elibera doar pe reţetă

Publicat

Algocalminul şi alte medicamente care conţin metamizol vor fi eliberate doar cu reţetă. Dispoziţia va fi aplicată treptat, de fiecare producător de medicamente în parte, “începând cu luna februarie şi până la sfârşitul lunii iulie, astfel încât, din vară, nici un produs care are această substanţă să nu mai poată fi procurat fără prescripţie medicală”, a declarat, pentru Alba24.ro, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Anca Cuprariu.

Aceasta a precizat că, în total, sunt 14 producători care trebuie să modifice, în intervalul de şase luni, conform noilor cerinţe, ambalajul medicamentelor cu conţinut de metamizol şi să informeze farmaciile că se eliberează doar cu prescripţie medicală.
Decizia s-a luat după ce un studiu farmaceutic a demonstrat faptul că metamizolul poate duce la apariţia agranulocitozei, o afecţiune acută, gravă, caracterizată prin scăderea până la dispariţie a granulocitelor din sânge şi printr-o infecţie severă cu evoluţie rapidă. Boala apare mai frecvent la femei între 40 şi 60 de ani.
Printre medicamentele vizate sunt Algocalmin, Algozone, Alindor, Novocalmin şi Centralgin.
Se pare, însă, că din această decizie vor avea de beneficiat producătorii de medicamente asemănătoare, precum Nurofen sau Ibalgin, care au aceleaşi efecte, nu conţin metamizol şi se eliberează fără prescripţie medicală. Acestea sunt, însă, mai scumpe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax