Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul caută morții din listele electorale: Victor Ponta i-a cerut prefectului de Alba o situație a persoanelor decedate în ultimii 10 ani

Publicat

După ce Curtea Constituțională a solicitat documente suplimentare pentru actualizarea listelor electorale folosite la referendum, primul ministru Victor Ponta a cerut prefectului de Alba, Dan Simedru, o situație a persoanelor decedate în perioada 2002-2012. Pe această temă, Ponta a convocat și o videoconferință, cu toți prefecții, vineri, la ora 12.00.

Prefectul Dan Simedru a solicitat Serviciului de Evidență a Populației un raport al persoanelor decedate în județul Alba în ultimii 10 ani. Potrivit acestuia, este vorba despre aproximativ 45.000 de persoane. Întrebat dacă pe listele electorale folosite la referendum s-au regăsit nume de persoane decedate, prefectul nu a oferit un răspuns clar, asigurându-ne, însă că totul va fi sigur până la termenul stabilit de CCR.

„Fără să știu exact dacă pe liste sunt și persoane decedate sau nu, o cifră brută ar putea să ne dea o idee. De exemplu, la recensământul din 2002, în județul Alba locuiau aproximativ 385.000 de oameni, la cel din 2011 cifra a scăzut la 342.000 de locuitori, deci diferența ar fi cam pe acolo. Oricum, vom vedea până pe 12 septembrie”, a declarat prefectul.

Prefectul Dan Simedru  a precizat că a obținut datele solicitate de premier și le-a transmis Guvernului.

Joi, judecătorii Curții Constituționale a României  au motivat amânarea cu aproape o luna și jumătate a deciziei de validare a Refendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, invocând  „datele contradictorii” privind numărul persoanelor de pe listele electorale și a cerut Guvernului ca „până la data de 31 august 2012, să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfășurat referendumul”.

CCR a mai respins în ședința desfășurată miercuri și joi toate contestațiile depuse de PSD, PNL, șefii camerelor Parlamentului și un ONG.

Decizia Curții a fost influențată de un document trimis joi dimineață de Ministerul Administrației și Internelor în care spune că nu-și asumă numărul persoanelor de pe listele electorale permanente, deși, miercuri ,  trimisese un alt document oficial în care spunea că numărul persoanelor este cel valabil la 29 iulie- ziua Referendumului, adică peste 18 milioane de votanți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. EU

    joi, 02.08.2012 at 19:30

    Abureala.

  2. havanez

    joi, 02.08.2012 at 22:40

    Abureala esti TU, ******!

  3. cuisor

    vineri, 03.08.2012 at 10:14

    Foarte interesanta aritmetica. Adica din populatia lui 2002, scad decedatii din ultimii 10 ani si aflu populatia la zi. Excelent! Cum de nu s-a gandit nimeni pana acum la asta? Intre timp nu s-a nascut nimeni in judet, n-a plecat, n-a venit…

  4. Darius Mahalache

    vineri, 03.08.2012 at 10:50

    Ho !! comunistilor !! ho ho ! din cauza organizarii proaste a referendumului …ajungem ca GRECIA…sa vedem atunci unde fugiti! o sa vina poporul peste voi in parlament….criminialilor / jos Ponta

    Asa a castigat USL-ul primariile cu liste umflate .

  5. elena

    vineri, 03.08.2012 at 18:06

    Ce vrea cu acestia sa le faca p[r[stas/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax