Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Începe Anul NOU Chinezesc. Tradiții și obiceiuri din Anul Bivolului de Metal pentru fericire, noroc și bani

Publicat

Anul Nou Chinezesc începe vineri, 12 februarie 2021. Este Anul Bivolului de Metal, de care sunt legate numeroase tradiții și obiceiuri. Acesta se va termina în 30 ianuarie 2022.

Anul Nou Chinezesc se sărbătorește într-o perioadă diferită de la un an la altul, deoarece se bazează pe calendarul care ține seamă de ciclurile Lunii. Sărbătoarea este, de regulă, la a doua Lună Nouă, după solstițiul de iarnă .

Vezi Horoscopul chinezesc 2021 – Anul Bivolului de Metal: Oamenii vor fi mai agresivi și impulsivi și vor avea loc multe schimbări

În anul Bivolului de Metal, animalele zodiacale sunt: Șobolan, Bivol (Bou), Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Oaie, Maimuță, Cocoș, Câine, Porc.

Culorile Anului Nou Chinezesc 2021 sunt verde și roșu. Verde reprezintă natura, iar roșu reprezintă elementul de foc.

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor, iar ajunul Noului An este denumit și Chūn Jié.

Citește și Horoscop chinezesc 2023: Anul Iepurelui de Apă. Noroc, schimbări importante, negocieri și caracteristicile zodiacului

Originea sărbătorii este foarte veche și are la bază mai multe legende și obiceiuri. În Antichitate, în această perioadă a sărbătorii, oamenii reflectau despre cum s-au purtat și în ce au crezut în anul care tocmai a trecut.

Anii Bivolului de Metal:

19 februarie 1901 – 7 februarie 1902;

15 februarie 1961 – 4 februarie 1962;

12 februarie 2021 – 31 ianuarie 2022.

Culorile Bivolului de Metal

Culorile Bivolului de metal sunt: galben, maro, alb.

Persoanele născute în anul Bivolului de Metal au un caracter puternic, o voință “de metal” și multă încredere în sine. Sunt sinceri și direcți, acești nativi nu se tem să-și facă publică poziția.

Își urmăresc obiectivele cu determinare și perseverență, nu se uită la ceea ce se întâmplă în jurul lor, deși din această cauză și interesele lor au de suferit uneori. Bivolii deseori ignoră sentimentele și ideile celor din jur, și oamenii nu iartă această neglijență.

Nativii din zodia Bivolului de Metal sunt foarte cinstiți și nu-și permit să facă promisiuni, pe care știu că nu le pot onora. Bivolul de Metal poate avea succes în domeniul artei, pentru că este înzestrat cu abilități artistice. Are câțiva prieteni, nu mulți, dar adevărați, care sunt gata să-l sprijine în orice moment.

Bivolii de Metal ar fi bine să fie mai reținuți și să nu uite de interesele celor din jur în drumul către realizarea obiectivelor potrivit Horoscop Urania

Tradiții, obiceiuri din Anul Nou Chinezesc 2021:

– se face curățenie generală în casă, pentru a îndepărta orice nefericire, în speranța unui an mai bun

– oamenii își pun pe pereți afișe roșii cu versete poetice și imagini cu Noul An Chinezesc

– „Plicul Roșu”: persoanele căsătorite oferă copiilor și adulților necăsătoriți bani în plicuri roșii, apoi familia pleacă să felicite rudele și vecinii

– cina servită în familie în ajunul Anului Nou trebuie să conțină carne de porc, pui și rață; nu trebuie să lipsească un desert dulce

– dansurile cu lei și dragoni, mulți chinezi bat tobele puternic, un obicei al celebrărilor festive

– certurile trebuie uitate și oamenii, iertați

– focurile de artificii; se spune că zgomotul artificiilor și petardelor alungă spiritele rele și pe monstrul Nian

– Anul Nou celebrat cu fast, pentru a avea 365 de zile cu noroc, fericire și bani

Noul An Chinezesc sau Anul Bivolului de Metal- 12 februarie.

În 2020, an al Șobolanului de Metal,  ne-am simțit mici în fața provocărilor sau în care a trebuit să ne ascundem sau să ne protejăm.

”2021 ne aduce un alt suflu. Se spune că Bivolul își face strategii foarte pragmatice, că urăște graba și că este destul de hotărât.

Deci vom fi nevoiți să nu mai așteptăm de la nimeni nimic și să ne luăm soarta în propriile mâini. Nu vom avea un 2021 vesel, ci mai degrabă unul muncitor, ursuz și foarte serios” scrie astrologul Daniela Simulescu la DCNews.

”Deși vom avea răbdare mai ales pe plan profesional, în momentele în care vom simți că ni se va face o nedreptate vom reacționa imediat, și nu neapărat într-un mod diplomat. Bivolul nu prea iartă, este implacabil și are și tendințe vindicative.

Pe plan personal, în Noul An Chinezesc, dacă vom aștepta tot timpul ca cealaltă persoană să facă primul pas, vom aștepta mult și bine. Deși pare puternic, Bivolul este foarte reticent și are nevoie de multă siguranță pentru a intra într-o relație.

Recomandarea principală a unui asemenea an este aceea de a ne vedea de viața noastră și nu de a altora. Obiectivul principal va fi crearea unui trai personal practic și confortabil, și astfel nici nu va mai conta ce fac ceilalți”.

 

surse: libertatea.ro, horoscopurania.ro, dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax