Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul ”Ziua de Mâine”. Trei zile de muzică folk la Alba Iulia. Vezi ce mari artiști poți să întâlnești

Publicat

Începând cu 11 noiembrie, timp de trei zile, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul – Concurs de Muzică Folk ”Ziua de Mâine”, aflat la cea de-a VII-a ediție. Organizatorii au pregătit un program cu recitaluri extraordinare şi surprize. Bilete au fost epuizate în scurt timp de la punerea acestora în vânzare, fapt ce a dovedit că şi ediţia din acest an a atras interesul iubitorilor de muzică folk.

Miercuri s-a desfăşurat conferinţa de prezentare a festivalului, în cadrul căreia organizatorii au făcut publice mai multe detalii despre eveniment. Au participat directorul Festivalului, binecunoscutul interpret de muzică folk, Vali Şerban, reprezentanţii CJ Alba – Alin Cucui şi Dan Popescu, directorul Teatrului „Prichindel”, Ioana Bogăţan, precum şi Daniel Avram – profesor de muzică folk la Palatul Copiilor din Alba Iulia.

Potrivit organizatorilor, în fiecare zi a festivalului, se desfăşoară concursul tinerilor folkiști, la Teatrul de Păpuși „Prichindel”, iar duminică este programată ceremonia de premiere. În urma preselecţiei organizate în vederea desfăşurării concursului pentru interpreţii de muzică folk, au fost selectaţi 12 concurenţi din judeţele Iaşi, Constanţa, Cluj şi Alba. S-au acceptat doar creaţii proprii, iar jurizarea s-a realizat pe baza votării înregistrărilor trimise de către participanţi. S-a ales această metodă, pentru a uşura demersul şi a elimina cheltuieli de transport, suferite de către concurenţi. Directorul festivalului, Vali Şerban a afirmat că „La Alba Iulia întră în concurs doar cei care sunt cantautori ai muzicii folk”, subliniind importanţa cunoaşterii acestui gen de muzică de către participanţi.

Câştigătorii din cadrul concursului vor primi premii pentru locurile I (1.500 lei), II (1.000 lei) şi locul III (800 lei), dar şi un premiu oferit de Consiliul Judeţean Alba, principalul organizator, în valoare de 500 lei.

De asemenea, vor mai fi oferite un premiu de popularitate, în valoare de 500 lei, în urma votării pieselor finaliste ale concursului pe site-ul evenimentului şi un premiu de fidelitate, o cameră web „Microsoft Webcam – Lifecam Cinema”, oferit celui ce va răspunde la întrebarea de pe site-ul Festivalului, a precizat reprezentantul CJ Alba, Dan Popescu.

Recitalurile din fiecare seară de festival vor aduce pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor cele mai importante nume ale folkului românesc, precum Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Vasile Șeicaru sau Ioan Gyuri Pascu (invitat pentru prima oară la festival).

Pe lângă concursul şi recitalurile oferite, în cadrul evenimentului vor mai avea loc proiecţii de filme de scurt-metraj, în „Autobuzul cu filme”, care vor fi expuse pe toată perioada festivalului, în interiorul autobuzului supraetajat al STP, care va circula pe traseul normal. Nu vor fi modificări de preţ privind biletul de călătorie.

Duminică, 13 noiembrie, se va juca piesa de teatru „Nasul”, la Casa de Cultură a Studenţilor, un spectacol cu Ada Milea în regia lui Alexandru Dabija (adaptare după nuvela omonimă de N.V. Gogol).

Festivalul „Ziua de Mâine” este organizat Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenţilor, Societatea de Transport Public Alba Iulia, Asociaţia Cultur’ART, Florăria „Casa cu flori” din Alba Iulia, Alba Mall şi Art Cafe Downtown.

Programul evenimentului:

Vineri, 11 noiembrie 2011

Ora 10.30: Cafeaua cu folk – conferință de presă şi lansare album: Vali Şerban – „Mie însumi” – Art Cafe Downtown

Ora 16.00: Concurs de muzică folkRecital Daniel AvramTeatrul de Păpuși „Prichindel”

Ora 20.00: Gală – recitaluri – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

  • Alexandra Sidor
  • Vali Șerban & Ziua de Mâine
  • Adrian Ivanițchi
  • Poesis
  • Ioan Gyuri Pascu/ The Blue Workers

Ora 23.00: „Declaraţie de… iubire” – Poezie și muzică – Biserica Luterană

  • Adrian Păduraru
  • Dan Ardelean – pian

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Ora 10.30: Cafeaua cu folk – conferință de presă; lansări de albume: Plus Noi – „Demidulce” şi Sorin Poclitaru – „Folk din pana mea”Art Cafe Downtown

Ora 16.00: Concurs de muzică folk; Recital Plus Noi Teatrul de Păpuși „Prichindel”

Ora 20.00: Gală – recitaluri – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

  • Zoia Alecu
  • Florin Săsărman & Alexandru Filip
  • Vasile Șeicaru
  • Ducu Bertzi & Mihai Neniță

Duminică, 13 noiembrie 2011

Ora 10.30: Cafeaua cu folk – conferință de presă – lansare de carte Sorin Poclitaru – Art Cafe Downtown

Ora 17.30: Piesa de teatru „Nasul”, după N.V. Gogol – Teatrul Act – Casa de Cultură a Studenţilor

– muzică, versuri şi distribuţie: Ada Milea şi Bogdan Burlăcianu

– direcţia de scenă: Alexandru Dabija

– scenografie, light design, video: Andu Dumitrescu

Ora 19.00: Gala Laureaților – recitaluri – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

  • Plus Noi
  • Marius Matache & Folk Band Imperfect
  • Țapinarii
  • Mircea Vintilă
  • Mircea Baniciu & Vladi Cnejevici
  • Nicu Alifantis / Şemineu Band.

Andra TOTH


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax