Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Începe „marea pietruire” a străzilor nemodernizate din Alba Iulia. Primăria cumpără peste 5.800 de tone de piatră și balast

Publicat

Primăria Alba Iulia cumpără peste 5.800 de tone de piatră concasată și balast, pentru repararea și întreținerea, în regie proprie, a drumurilor nemodernizate din municipiu. 

Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de piatră concasată de carieră și balast pentru repararea si întreţinerea drumurilor nemodernizate din municipiu în anul 2020.

Valoarea totală estimată este de 308.750 de lei. 

Este vorba despre echivalentul a aproximativ 5.850 tone material, după cum urmează:

– Balast sortat 0-63 mm: 1.000 tone

– Piatră concasată de carieră 0-30 mm: 350 tone

– Piatră concasată de carieră 0-63 mm: 4.500 tone

„Ținând cont de traficul intens de pe drumurile nemodernizate, atât ziua cât și noaptea, datorită condițiilor meteorologice, a ploilor, înghețului, dezghețului, precum și a traficului greu, străzile nemodernizate s-au deteriorat formându-se gropi și afectează structura de rezistență a drumului, această situație ducând la îngreunarea traficului și la deteriorarea mijloacelor de transport. În acest sens este necesar a se acționa pe aceste drumuri prin aplicarea de piatră concasată și balast”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, Serviciul Administrare Drumuri și Utilități Publice are în administrare drumuri publice de pe teritoriul administrativ al UAT Alba Iulia, inclusiv întreținerea și repararea străzilor nemodernizate, în regie proprie prin reprofilare și așternere de material (piatră concasată de carieră sau balast sortat) în vederea realizării planeității și consolidarea structurii de rezistență a drumului în scopul asigurării unor circulații în condiții de siguranță și reducerea disconfortului cetățenilor.

Reamintim faptul că Primăria Alba Iulia a achiziționat, în urmă cu aproape 5 luni, utilajele necesare pentru întreținerea drumurilor nemodernizate în regie proprie.

Citește și Primăria Alba Iulia cumpără utilaje pentru repararea drumurilor din oraș. Investiție de peste 1,8 milioane de lei

La Alba Iulia, orașul s-a dezvoltat mult mai mult decât infrastructura. Există cartiere întregi unde accesul se face pe străzi de pământ. În ultimii ani, autorizațiile de construcție au fost eliberate oricui, indiferent de zona în care a dorit să construiască și de existența sau nu a utilităților.

Asta a făcut ca municipiul să aibă, în 2019, aproximativ o jumătate din numărul total de kilometri de stradă, fără asfalt și de multe ori chiar și fără piatră.

Citește și Alba Iulia: cartiere de fițe, străzi de pământ. Cum a evoluat infrastructura din orașele județului Alba, în 20 de ani

În toamna anului 2019, Primăria Alba Iulia a lansat procedura de atribuire a unui contract pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Prin acesta administrația locală urmărește modernizarea mai multor străzi de pământ, printre care și cele din zonele de dezvoltare Micești și Bărăbanț.

Vezi și EXCLUSIV: Planurile de modernizare a străzilor de pământ din Alba Iulia. Primăria vrea PUZ pentru 3 zone, însumând 51 de hectare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax