Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Începe vânătoarea de chirii. Cât vor plăti studenții din Alba Iulia și Cluj-Napoca pentru o locuință

Publicat

În mai puțin de două luni începe anul universitar, iar studenții încep să-și caute chirii în orașele în care vor merge. Din păcate, prețurile au crescut destul de mult, mai ales în Cluj-Napoca, orașul în care vor merge o mare parte dintre studenții albaiulieni. Și cei care vor studia la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor avea de scos din buzunar mai mulți bani pentru apartamentele sau garsonierele în care vor sta, dacă nu vor prinde loc în cămine.

Citeşte şi Piaţa imobiliară la Alba Iulia: Chiriile, 207 euro, preţ mediu, pe două camere. Cât costă apartamentele scoase la vânzare

Cea mai mare creştere a chiriilor este înregistrată în Cluj, iar în Bucureşti este la fel ca anul trecut.

O garsonieră se închiriează cu 250 de euro pe lună, faţă de anul trecut când preţul era 220 de euro. Clujul a devenit un oraş destul de scump pentru studenţi.

În Cluj, salariul mediu este de 545 de euro pe lună, iar asta înseamnă că închirierea unui apartament reprezintă 78%, conform Bugetul.ro.

Prețuri mari la chirii sunt și la Alba Iulia. Pentru o garsonieră, preţul de închiriere este în jur de 160 de euro lunar, iar pentru un apartament cu două camere poate ajunge la 220 de euro sau chiar 300 de euro, asta în condițiile în care salariile medii sunt de aproximativ 400 de euro și chiriile abia acum încep să crească.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax