Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE: Început de an școlar AMÂNAT la Seminarul Ortodox din Alba Iulia. Doi profesori, confirmați pozitiv COVID-19

Publicat

Începutul anului școlar la Seminarul Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia a fost amânat. Părinți și elevi au fost anunțați despre acest lucru, duminică seara.

UPDATE: Toți profesorii vor fi testați luni, pentru COVID-19.

Știrea inițială

Decizia a fost luată de conducerea instituției de învățământ și membrii Consiliului de Administrație, după ce doi profesori au fost confirmați pozitiv COVID, a precizat, pentru Alba24.ro, directorul Seminarului, preot Eugen Pintea.

Acesta a menționat că intenționează să propună testarea tuturor profesorilor.

”Vom aștepta finalizarea anchetei epidemiologice de către DSP, pentru a vedea cum vom proceda mai departe. Cel mai probabil, vom merge pe varianta școală online”, a declarat Eugen Pintea.

Directorul Seminarului a precizat că luni dimineața va fi o nouă întâlnire a profesorilor, cu respectarea distanței impuse de normele sanitare și echipamente de protecție, pentru a se consulta privind activitatea școlară.

Însă luni, nu vor fi activități cu elevii.

Seminarul Ortodox are aproximativ 620 de elevi și, inițial, era trecut în scenariul 2, cel galben, cu școală hibrid: adică elevi împărțiți pe grupe, jumătate la școală, jumătate online. Deocamdată, s-a renunțat la acest scenariu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax