Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Închirierea locurilor de parcare la Cugir. Acte necesare şi termen limită pentru solicitanţi, în 2018

Publicat


parcari

Regulamentul privind parcarea autovehiculelor pe spaţii publice din orașul Cugir a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către consilierii locali și va intra în vigoare din luna ianuarie a acestui an.

Nerespectarea prevederilor din regulament se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 și 600 lei.

Cererile şi documentele pentru obţinerea unor locuri de parcare se pot depune la biroul Primăriei Orașului Cugir, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

Actele necesare sunt:

– cerere către Serviciul Parcări –  nume și prenume, Codul Numeric Personal (CUI pentru persoanele juridice), adresa de domiciliu pentru persoanele fizice și adresa sediului firmei pentru persoanele juridice

– copia certificatului de înmatriculare autovehicul

– copie act de identitate.

Termenul limită pentru plata taxei abonamentului de tip de reședință pe anul precedent pentru locul de parcare este de 30 martie 2018. Cei care nu își vor achita parcarea în termen util își vor pierde însă locul de parcare, acest drept revenind automat altui solicitant.

Până la aceeași dată, de 30 martie 2018,  Direcția Venituri Cugir va elibera abonamentele pentru posesorii vehiculelor aflate în evidența instituției.

Cine poate beneficia de abonament de parcare în 2018:

– solicitantul trebuie să aibă domiciliul / sediul / reşedinţa pe strada pentru care se solicită abonamentul

– vehiculul trebuie să fie în proprietatea solicitantului sau să îi fie dat în folosinţă prin procură încheiată de proprietar.

Taxa anuală pentru un loc de parcare în orașul Cugir diferă în funcție de tipul de parcare. Astfel, cei care doresc să își lase mașina într-o parcare modernizată trebuie să scoată din buzunar 80 lei; pentru spaţiile încă nemodernizate, taxa anuală este de 60 lei.

Abonamentele de tip reședință dau dreptul folosirii locului de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 8.00, iar sâmbăta şi duminica pe tot parcursul zilei. Între orele 8.00 şi 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană.

Deținătorii unui loc de parcare sunt obligați prin același să păstreze ordinea și curățenia locaţiei respective, iar pe timpul iernii să asigure deszăpezirea.

Scutiri de la plata anuală a taxei locului de parcare sunt pentru: autovehiculele folosite de unităţile instituţiilor din sistemul de apărare naţională, ordine publică, siguranţă naţională, de serviciul de pompieri, protecţie civilă, poliţie şi alte servicii de urgenţă, autovehiculele serviciilor locale de gospodărie comunală, precum şi vehiculele folosite pentru întreţinerea drumurilor; autovehiculele proprietate personală a persoanelor cu handicap folosite exclusiv pentru transportul acestora.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 1 Decembrie. De când vine frigul. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 1 Decembrie, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea rămâne caldă pentru această perioadă. Temperaturile scad ușor în weekend, apoi se încălzește iar. Sunt posibile ploi în 18, 20 și 21 noiembrie și apoi după 25 noiembrie. În Transilvania, vremea va […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Fă un bine celui de lângă tine!” Comunitatea din Teiuș s-a implicat într-o acțiune caritabilă pentru 150 de copii

Publicat

Primăria orașului Teiuș a inițiat și derulat o acțiune caritabilă, prin care să ofere ajutor celor peste 150 de copii care trăiesc la Așezământul ”Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc, coordonat de o localnică. Administrația locală apreciază contribuția cetățenilor orașului, dar și a Parohiei Greco-catolice. ”Sora Emilia Trif este un model de dăruire și altruism ce […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Scade numărul orelor de școală și liceu. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Publicat

elevi, clasa, scoala

Legea prin care va fi redus numărul de ore în învățământ a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohnnis. Elevii din învățământul primar vor face, începând de anul școlar următor, în medie, 20 de ore/săptămână, elevii de gimnaziu – 25 de ore săptămânal. Cel mai mare impact al acestei legi va fi la gimnaziu, unde […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Rețeaua de iluminat public din Cugir va fi modernizată cu 3,4 milioane de euro printr-un proiect REGIO

Publicat

Locuitorii orașului Cugir vor beneficia de iluminat public eficient, printr-un proiect finanțat prin programul Regio. Primăria a semnat un contract de peste 16,4 milioane lei cu ADR Centru, ce vizează modernizarea a 28,3 km de rețea de iluminat stradală. Prin acest proiect, ce ar urma să fie finalizat cel târziu în martie 2022, se vor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate