Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Închirierea locurilor de parcare la Cugir. Acte necesare şi termen limită pentru solicitanţi, în 2018

Publicat

parcari

Regulamentul privind parcarea autovehiculelor pe spaţii publice din orașul Cugir a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către consilierii locali și va intra în vigoare din luna ianuarie a acestui an.

Nerespectarea prevederilor din regulament se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 și 600 lei.

Cererile şi documentele pentru obţinerea unor locuri de parcare se pot depune la biroul Primăriei Orașului Cugir, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

Actele necesare sunt:

– cerere către Serviciul Parcări –  nume și prenume, Codul Numeric Personal (CUI pentru persoanele juridice), adresa de domiciliu pentru persoanele fizice și adresa sediului firmei pentru persoanele juridice

– copia certificatului de înmatriculare autovehicul

– copie act de identitate.

Termenul limită pentru plata taxei abonamentului de tip de reședință pe anul precedent pentru locul de parcare este de 30 martie 2018. Cei care nu își vor achita parcarea în termen util își vor pierde însă locul de parcare, acest drept revenind automat altui solicitant.

Până la aceeași dată, de 30 martie 2018,  Direcția Venituri Cugir va elibera abonamentele pentru posesorii vehiculelor aflate în evidența instituției.

Cine poate beneficia de abonament de parcare în 2018:

– solicitantul trebuie să aibă domiciliul / sediul / reşedinţa pe strada pentru care se solicită abonamentul

– vehiculul trebuie să fie în proprietatea solicitantului sau să îi fie dat în folosinţă prin procură încheiată de proprietar.

Taxa anuală pentru un loc de parcare în orașul Cugir diferă în funcție de tipul de parcare. Astfel, cei care doresc să își lase mașina într-o parcare modernizată trebuie să scoată din buzunar 80 lei; pentru spaţiile încă nemodernizate, taxa anuală este de 60 lei.

Abonamentele de tip reședință dau dreptul folosirii locului de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 8.00, iar sâmbăta şi duminica pe tot parcursul zilei. Între orele 8.00 şi 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană.

Deținătorii unui loc de parcare sunt obligați prin același să păstreze ordinea și curățenia locaţiei respective, iar pe timpul iernii să asigure deszăpezirea.

Scutiri de la plata anuală a taxei locului de parcare sunt pentru: autovehiculele folosite de unităţile instituţiilor din sistemul de apărare naţională, ordine publică, siguranţă naţională, de serviciul de pompieri, protecţie civilă, poliţie şi alte servicii de urgenţă, autovehiculele serviciilor locale de gospodărie comunală, precum şi vehiculele folosite pentru întreţinerea drumurilor; autovehiculele proprietate personală a persoanelor cu handicap folosite exclusiv pentru transportul acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax