Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident mortal. A băut trei beri înainte să urce la volan

Publicat

Un tânăr de 30 de ani din Alba a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce în 2020 a provocat un grav accident de circulație, în urmă căruia un prieten, pasager pe scaunul din stânga a decedat. 

Tânărul s-a urcat beat la volan, după ce a băut trei beri. Mai mult de atât, magistrații Judecătoriei Câmpeni, instanță la care s-a judecat dosarul pentru ucidere din culpă au ținut cont că tânărul a strâns în cinci ani, 19 sancțiuni din partea polițiștilor rutieri din trei județe.

Accidentul extrem de grav pe care l-a produs a provocat un șoc în Albac, deoarece cel care a decedat avea doar 28 de ani.

Pedeapsa a fost dată de Judecătoria Câmpeni pe data de 18 iunie 2021, iar inculpatul, a făcut apel. Decizia finală va aparține judecătorilor instanței superioare.

VEZI ȘI: ACCIDENT MORTAL în Alba: Un tânăr din Albac a decedat la spital, în urma impactului dintre două mașini

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței

”În rechizitoriu s-a reținut că în seara de 08 mai 2020, bărbatul s-a deplasat cu autoturismul său marca Audi de la locuința sa din satul Rusești, în centrul comunei Albac.

Acolo s-a întîlnit cu doi prieteni, dintre care unul a venit cu mașina personală, alături de un alt tânăr.

Cei trei au intrat într-un local din centru comunei, unde inculpatul a consumat trei beri la 0.33, aspect declarat de el și confirmat prin declarația unui martor. De asemenea, martorul a precizat că și tânărul care s-a urcat în automobil cu inculpatul, a consumat trei beri, se arată în motivarea instanței.

În jurul orei 21.45 cei trei s-au urcat în autoturismul condus de inculpat și au pornit pe direcția Albac Horea, pe DN1R. Unul dintre cei trei a coborât din mașină după 200-300 de metri și s-a urcat în automobilul său, mergând pe aceeași direcție.

Momentul accidentului

”La kilometrul  78+200 m pe raza localității Albac, pe un sector de drum cu viteza limitată la 50 km/h, pe fondul consumului în prealabil de alcool și din cauza vitezei, autoturismul condus de inculpat a părăsit carosabilul în partea dreaptă a sensului de mers, a lovit un pom, un gard din lemn, un taluz din pământ și o bară de fier pe care erau montate două indicatoare rutiere (limitare de viteză 50km/h și depășirea interzisă), astfel că autovehiculul s-a răsucit spre stânga, intrând în coliziune cu autoturismul marca Alfa Romeo, condus regulamentar de un alt șofer” se arată în motivarea instanței.

În urma accidentului au rezultat trei victime: inculpatul, șoferul mașinii pe care a lovit-o și rănit grav, pasagerul din dreapta din mașina inculpatului.

La spital inculpatului i-a fost recoltată probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, la ora 23.40, rezultatul fiind de 1,39 gr la mie.

Două zile mai târziu, pe 10 mai,  victima din dreapta, tânărul de doar 28 de ani a decedat la spital din cauza rănilor suferite.

Aproape 20 de sancțiuni în cinci ani

”În ceea ce privește gravitatea faptelor, instanța o apreciază ca fiind una ridicată, având în vedere rezultatul produs, respectiv decesul unei persoane și valoarea alcoolemiei.

VEZI ȘI: UPDATE/ FOTO/ Accident rutier în apropiere de Albac: Trei răniți, dintre care unul grav, după o coliziune între două mașini

Inculpatul este posesor de permis de conducere din anul 2009, categoria B și în perioada 2015-2020 a săvârșit 19 fapte contravenționale dintre care 4 pentru încălcarea regulilor privind viteza de circulație, constatate și sancționate de organe de poliție din 3 județe, aspecte ce rezultă din cazierul contravențional al inculpatului, filele 51-52 dup. Inculpatul nu are loc de muncă”, se arată în motivarea instanței și cum au judecat magistrații cazul.

” La alegerea acestei modalități de executare, instanța are în vedere faptul că după ce a fost sancționat de 19 ori, inculpatul nu a înțeles că activitatea de conducere a unui autoturism, presupune a manifesta deosebită responsabilitate, tocmai pentru a preveni pierderi de vieți omenești.

(…)  instanța va interzice inculpatului exercitarea, pe o durata de 3 (trei) ani începând cu data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, cu titlu de pedeapsă complementară, a dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie pe drumurile publice”, se mai arată în documentul citat.

Ce pedeapsă a primit

Pentru ucidere din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă totală de 1 an și 11 luni de închisoare în regim de detenție.

Sentința nu a fost definitivă, iar bărbatul a atacat-o, apelul fiind înregistrat în data de 22 iunie 2021.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 27.06.2021 at 14:30

    Repede s-au mai miscat cu condamnarea. La Iorgulescu se asteapta prescrierea, probabil tot dupa legiele Romaniei. Nimic in afara legii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EDITORIAL

EDITORIAL Dan Lungu: Ce-ți doresc eu ție, dragă Românie?

Publicat

Ce-ți doresc eu ție, dragă Românie?

Îți doresc cetățeni care să te iubească în fiecare zi, la vremuri bune și la vremuri grele. Îți doresc școli bune, care să îți educe bine viitorii cetățeni, astfel încât să știe ce înseamnă bunul simț, meritocrația, respectul și patriotismul. Îți doresc să fii iubită de patrioți tăcuți, nu să fii clamată de patriotarzi zgomotoși.

Îți doresc, dragă Românie, să ai spitale curate în care nu se moare cu zile. Îți doresc români fericiți cu salarii și pensii decente. Îți doresc o justiție liberă, legi juste și egalitate între cetățenii tăi. Îți doresc să rămâi proeuropeană și democratică.

Dar, înainte de toate, îți doresc, draga mea Românie, să ai conducători destoinici, care să te iubească, nu să te jefuiască.

E 1 Decembrie. Politicienii și-au scos de la naftalină cocardele sau fularele tricolore și le afișează cu emfază. Patriotarzii și patriohoții se adună din nou în piețele publice clamând patriotismul. Își umflă pieptul, se înghesuie să apară în poze sau să fie în față ca să îi vadă mulțimea. Apoi, cu mâna la inimă, intonează grav, cu voce tare, câteva versuri ale imnului național. De altfel, sunt singurele pe care le știu și pe care nu le-au înțeles niciodată pentru că nu le stârnesc nicio emoție.

Inundă apoi rețelele de socializare cu fotografii în care pozează grav la depuneri de coroane sau la alte manifestări. Scriu texte despre cum își cinstesc înaintașii și istoria, despre valorile naționale, despre dragostea de neam și țară, încercând să demonstreze cât de români „patrioți” sunt în această zi.

O singură zi! În restul celor 364 de zile continuă să umilească România, să o jefuiască și să o pângărească, smiorcăindu-se mereu cât de rea este această țară.

Ei sunt patriotarzii și patriohoții. Sunt cei care se manifestă zgomotos în mulțime și care, deși poartă cușma dacică și ia românească sau flutură tricolorul, nu și-au iubit niciodată această țară. Iubesc doar gândul de a fi priviți ca patrioți, ca daci liberi, ca urmași ai lui Horea, Iancu sau Mihai Viteazul.

Au sufletul gol și nu înțeleg că patriotismul înseamnă dragoste, nu ură, că dragostea de țară se clădește pe unitate și iertare, nu pe vrajbă și dezbinare. Sunt în funcții publice, în partide, în unele asociații patriotice și au infestat cu „patriotardie” sferele publice ale acestei țări.

Opusul lor sunt cei pe care nu îi vedem niciodată în mulțime, cei care au venit să vadă Alba Iulia, nu să îi vadă Alba Iulia pe ei.  Sunt cei care se apropie de tricolor și îl sărută cu lacrimi în ochi, cei care trăiesc fiecare vers al imnului național, cei care merg în catedrală și aprind o lumânare pentru Avram Iancu, pentru Horea sau pentru Regele Ferdinand și Regina Maria.

Într-un colț, un bătrân cu mâinile înghețate de frig ține strâns un steag tricolor decolorat de vreme și de multele zile în care l-a folosit pentru a cinsti România. E același drapel pe care l-a fluturat cu emoție, în fiecare dintre anii trecuți, când a venit la Alba Iulia. A venit și când a fost vesel și în putere, dar continuă să vină și când este trist și chinuit de boală.

A venit cu trenul, iar de la gară până în cetate a mers pe jos, ca într-un pelerinaj al dragostei de țară. E adevărat că s-a gândit să economisească astfel câțiva lei pentru o gustare la prânz. Dar nu s-a plâns niciodată și nu a cerut nimic, chiar dacă a dat mult țării acesteia în timpul războiului. Și-a dat câțiva ani ai tinereții și a lăsat acolo pe o parte dintre cei dragi, un frate și doi veri. Dar nu a îndrăznit să reproșeze vreodată României această jertfă.

Mai departe, un tătic tânăr își poartă pe umeri băiețelul, care flutură un steguleț tricolor. Cu năsucul înghețat, cu piciorușele obosite, micuțul se roagă de tatăl său să îl poarte mai departe în această lume cu eroi și povești. L-au captivat uniformele soldaților din paradă, e impresionat de steagurile care flutură pe stâlpi, dar mai ales îi plac ritmurile marșurilor militare.

S-a pregătit de câteva zile pentru Ziua României, după ce tatăl său i-a povestit cum a fost adus și el, pentru prima dată, la Alba Iulia. La început a venit cu  bunicul și tatăl său pentru „a cinsti Marea Unire”. În anii următori, după ce bunicul s-a dus, a continuat să vină cu tatăl său. Acum, își aduce fiul, cinstind la rândul său România, dar mai ales memoria celor care i-au sădit sămânța dragostei de țară: tatăl și bunicul său.

Într-un alt colț, este un grup de oameni veniți „de la țară”, care poartă cu mândrie straiele populare primenite și pregătite, din timp, ca pentru o sărbătoare sfântă. Sunt sfioși și împart binețe în jur, ca și când i-ar cunoaște pe toți. Pentru ei e normal să se comporte astfel deoarece îi văd pe toți ca fiind „frații lor”, pe care au venit să îi vadă tocmai din Moldova.

Românii aceștia se pierd în mulțimea pestriță și cu siguranță nu îi veți regăsi în fotografiile de astăzi. Nu sunt zgomotoși și nu se înghesuie să facă paradă. Sunt simpli și trăiesc cu emoție acest 1 Decembrie, tăcuți, în simplitatea lor. Sunt tot mai puțini și se pierd printre patriotarzi sau printre cei care au venit la Alba Iulia pentru fasolea cu cârnați și pentru paharul cu vin fiert.

Dar acești români încă mai există. Îți doresc, dragă Românie, să ai mai multă grijă de acești oameni, astfel încât și ei să poată avea grijă de tine.

La mulți ani, dragă Românie!

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 15.000 de oameni prezenți la Alba Iulia, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 2022, la principalele momente ale sărbătorii

Publicat

Peste 15.000 de oameni au fost prezenți la Alba Iulia, la ora de vârf cu ocazia Zilei Naționale a României, au precizat pentru alba24.ro surse oficiale. 

Ora de vârf a fost luată în calcul ca fiind ora 14.00, moment la care a avut loc Parada Militară care a avut loc pe Bulevardul 1 Decembrie, au mai precizat sursele oficiale pentru alba24.ro.

Cel mai probabil numărul destul de mare de oameni care au participat la Alba Iulia cu ocazia Zilei de 1 Decembrie se datorează și vremii plăcute de afară.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: ”Marșul Unirii” la Alba Iulia. Sute de oameni pornesc în marș spre Cetatea Alba Carolina

Oamenii au început să se strângă în Cetatea Alba Carolina încă de la primele ore ale dimineții. Peste 2000 de oameni au participat la Marșul Unirii,  potrivit președintelui AUR, George Simion.

De asemenea, Cetatea era plină și în jurul orei 12.00, când reporterii alba24.ro au mers e străzi, pentru a vedea cum sărbătoresc cei prezenți la Alba Iulia, Ziua Națională a României.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Atmosferă de sărbătoare la Alba Iulia, de Ziua Națională. Mii de oameni în Cetatea Alba Carolina

Erau prezenți oameni din toate părțile țării, dar și români veniți din străinătate.

Potrivit surselor alba24.ro numărul celor prezenți la Alba Iulia este în scădere după parada militară. Ziua Națională va continua cu mai multe evenimente culturale prin Cetatea Alba Carolina și un concert programat să înceapă la ora 19.00.

Ziua Națională de la Alba Iulia se va termina cu un foc de artificii, la ora 22.00.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Bicicletă furată din scara unui bloc din Alba Iulia

Publicat

Un cititor Alba24 a reclamat furtul unei biciclete, la începutul acestei săptămâni în Alba Iulia.

”Mai precis, este vorba despre furtul unei biciclete dintr-o scară de bloc, în condițiile în care accesul în scara blocului se face doar pe bază de cartelă” a transmis acesta.

Proprietarul bicicletei a sesizat în această dimineață furtul la poliție și speră ca prin publicarea fotografiei, obiectul să poată fi recuperat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Premierul Nicolae Ciucă, plecare în viteză de la Alba Iulia. Politicienii locali abia au ținut pasul după el, până la mașină

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent joi la Alba Iulia, pentru a participa la Parada Militară organizată de Ziua Națională. 

La finalul evenimentului, acesta a oferit o foarte scurtă declarație, fără a accepta întrebări din partea jurnaliștilor prezenți la fața locului.

”Vreau să urez un sincer ”La mulți ani” tuturor românilor, este o zi foarte importantă și așa cum de fiecare dată am arătat respect și cinstire pentru memoria celor care s-au jertfit în momentele cele mai dificile pentru ca România să fie așa cum este astăzi, consider că și de acum înainte, în momente poate nu la fel de dificile ca atunci, avem în continuare nevoie de unitate, de solidaritate, de empatie și sunt convins că, așa cum am făcut-o de fiecare dată o vom face și de acum înainte, putând să demonstrăm că România este o țară cu adevărat europeană” a spus premierul.

Imediat după fraza rostită, Nicolae Ciucă a plecat în viteză spre mașina care îl aștepta în imediata apropiere, urmat de liberalii din Alba, care abia reușeau să țină ritmul deplasării, dictat de SPP.

Premierul a fost extras rapid de SPP. ”Gata, gata, viteză băieți!” a spus unul dintre membrii dispozitivului de pază.

Ciucă s-a oprit scurt pentru a saluta oamenii ieșiți în balcoane, după care s-a urcat în mașină, moment în care au izbucnit câteva huiduieli răzlețe.

Potrivit unor surse apropiate acestuia, se grăbea să ajungă la București, la dineul oferit de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, care va începe la ora 17:00.

Venirea lui Ciucă la Alba Iulia a adus și schimbări de ultim moment în ceea ce privește organizarea, solicitate de SPP.

Spre exemplu, accesul presei a fost restricționat la o anumită zonă clar delimitată după o bandă tricoloră, iar măsurile de securitate au fost înăsprite.

O situație care a deranjat mai ales jurnaliștii de la televiziunile centrale, care au fost obligați să își schimbe unghiurile și opțiunile de filmare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax