Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

ÎNCHISOARE cu EXECUTARE pentru un tânăr din Alba care a provocat un accident mortal. A băut trei beri înainte să urce la volan

Publicat

Un tânăr de 30 de ani din Alba a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce în 2020 a provocat un grav accident de circulație, în urmă căruia un prieten, pasager pe scaunul din stânga a decedat. 

Tânărul s-a urcat beat la volan, după ce a băut trei beri. Mai mult de atât, magistrații Judecătoriei Câmpeni, instanță la care s-a judecat dosarul pentru ucidere din culpă au ținut cont că tânărul a strâns în cinci ani, 19 sancțiuni din partea polițiștilor rutieri din trei județe.

Accidentul extrem de grav pe care l-a produs a provocat un șoc în Albac, deoarece cel care a decedat avea doar 28 de ani.

Pedeapsa a fost dată de Judecătoria Câmpeni pe data de 18 iunie 2021, iar inculpatul, a făcut apel. Decizia finală va aparține judecătorilor instanței superioare.

VEZI ȘI: ACCIDENT MORTAL în Alba: Un tânăr din Albac a decedat la spital, în urma impactului dintre două mașini

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței

”În rechizitoriu s-a reținut că în seara de 08 mai 2020, bărbatul s-a deplasat cu autoturismul său marca Audi de la locuința sa din satul Rusești, în centrul comunei Albac.

Acolo s-a întîlnit cu doi prieteni, dintre care unul a venit cu mașina personală, alături de un alt tânăr.

Cei trei au intrat într-un local din centru comunei, unde inculpatul a consumat trei beri la 0.33, aspect declarat de el și confirmat prin declarația unui martor. De asemenea, martorul a precizat că și tânărul care s-a urcat în automobil cu inculpatul, a consumat trei beri, se arată în motivarea instanței.

În jurul orei 21.45 cei trei s-au urcat în autoturismul condus de inculpat și au pornit pe direcția Albac Horea, pe DN1R. Unul dintre cei trei a coborât din mașină după 200-300 de metri și s-a urcat în automobilul său, mergând pe aceeași direcție.

Momentul accidentului

”La kilometrul  78+200 m pe raza localității Albac, pe un sector de drum cu viteza limitată la 50 km/h, pe fondul consumului în prealabil de alcool și din cauza vitezei, autoturismul condus de inculpat a părăsit carosabilul în partea dreaptă a sensului de mers, a lovit un pom, un gard din lemn, un taluz din pământ și o bară de fier pe care erau montate două indicatoare rutiere (limitare de viteză 50km/h și depășirea interzisă), astfel că autovehiculul s-a răsucit spre stânga, intrând în coliziune cu autoturismul marca Alfa Romeo, condus regulamentar de un alt șofer” se arată în motivarea instanței.

În urma accidentului au rezultat trei victime: inculpatul, șoferul mașinii pe care a lovit-o și rănit grav, pasagerul din dreapta din mașina inculpatului.

La spital inculpatului i-a fost recoltată probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, la ora 23.40, rezultatul fiind de 1,39 gr la mie.

Două zile mai târziu, pe 10 mai,  victima din dreapta, tânărul de doar 28 de ani a decedat la spital din cauza rănilor suferite.

Aproape 20 de sancțiuni în cinci ani

”În ceea ce privește gravitatea faptelor, instanța o apreciază ca fiind una ridicată, având în vedere rezultatul produs, respectiv decesul unei persoane și valoarea alcoolemiei.

VEZI ȘI: UPDATE/ FOTO/ Accident rutier în apropiere de Albac: Trei răniți, dintre care unul grav, după o coliziune între două mașini

Inculpatul este posesor de permis de conducere din anul 2009, categoria B și în perioada 2015-2020 a săvârșit 19 fapte contravenționale dintre care 4 pentru încălcarea regulilor privind viteza de circulație, constatate și sancționate de organe de poliție din 3 județe, aspecte ce rezultă din cazierul contravențional al inculpatului, filele 51-52 dup. Inculpatul nu are loc de muncă”, se arată în motivarea instanței și cum au judecat magistrații cazul.

” La alegerea acestei modalități de executare, instanța are în vedere faptul că după ce a fost sancționat de 19 ori, inculpatul nu a înțeles că activitatea de conducere a unui autoturism, presupune a manifesta deosebită responsabilitate, tocmai pentru a preveni pierderi de vieți omenești.

(…)  instanța va interzice inculpatului exercitarea, pe o durata de 3 (trei) ani începând cu data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, cu titlu de pedeapsă complementară, a dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie pe drumurile publice”, se mai arată în documentul citat.

Ce pedeapsă a primit

Pentru ucidere din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă totală de 1 an și 11 luni de închisoare în regim de detenție.

Sentința nu a fost definitivă, iar bărbatul a atacat-o, apelul fiind înregistrat în data de 22 iunie 2021.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 27.06.2021 at 14:30

    Repede s-au mai miscat cu condamnarea. La Iorgulescu se asteapta prescrierea, probabil tot dupa legiele Romaniei. Nimic in afara legii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax