Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru președintele unei asociaţii de crescători de animale din Apuseni pentru fraudă cu fonduri europene

Publicat

judecart

tribunal albaPreședintele unei asociaţii de creştere a animalelor din Alba a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în domeniul fondurilor europene. Iosif Munthiu este acuzat că a obţinut prin declaraţii false subvenții de aproximativ 11.500 de lei.

Dosarul a fost trimis în judecată anul acesta de procurorii DNA Alba Iulia. Munthiu este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Citeşte şi Reprezentantul unei asociaţii de crescători de animale din Apuseni, trimis în judecată de DNA. Fraudă de 11.000 de lei cu fonduri europene

Inculpatul a primit, în final, 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni.

Potrivit DNA, la data de 15 iulie 2013, inculpatul Munthiu Iosef, de profesie medic veterinar, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Crescătorilor de Taurine Mogoş, a consemnat (în nume personal şi în numele asociaţiei) în cuprinsul a două cereri de plată cu sedii de exploataţie fictive, declarând în mod nereal că datele din formularul cererilor de plată sunt reale, complete, corecte şi valabile, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de subvenţii în sumă totală de 11.544,24 lei, a căror sursă de finanţare provine integral din fonduri europene, respectiv Fondul European de Garantare Agricolă.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui bun imobil deţinut de inculpat, până la concurenţa sumei de 11.544,24 lei. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma respectivă, potrivit adevărul.ro.

„În baza art. 397 alin. 1 Cpp constată recuperat prejudiciul cauzat părţii civile A.P.I.A. – Centrul Judeţean Alba, prin săvârşirea infracţiunilor care fac obiectul prezentei cauze. În baza art. 404 alin. 4 lit. c rap. la art. 249 alin. 5 Cpp menţine măsura asiguratorie a sechestrului luată prin ordonanţa procurorului din data de 19 nov. 2015 asupra imobilului teren arabil în suprafaţă de 500 m.p. aparţinând inculpatului, imobil înscris în C.F. 71823 Ighiu. În baza art. 274 alin. 1 Cpp obligă pe inc. Munthiu Iosef să plătească statului suma de 700 lei cheltuieli judiciare, din care 400 lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16 mai 2016”, se precizează în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax